El SAAS contractarà 12 persones entre metges i personal administratiu

Més de la meitat dels càrrecs són de nova creació i només una persona treballarà a jornada parcial

El fiscal té indicis de delictes de l'antiga direcció del SAASFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va fer públic a través del BOPA la voluntat de contractar 12 persones, entre caps d’àrea, metges, auxiliars d’infermeria i altres càrrecs de personal de l’administració. Set de les ofertes són per a posicions de nova creació, mentre que només una dels 12 és per treballar a jornada parcial. Les vacants es troben en departaments tècnics de l’administració, com ara el de finances i el de comptabilitat, però també se’n crearà un de nou, el cap d’àrea de serveis generals, que s’encarregarà de liderar i de gestionar els departaments de manteniment, de compres i de serveis generals. Per al càrrec es busca una persona capaç d’implementar millores en la metodologia, els processos i el control intern dels serveis de compres i els externalitzats. Per la seva part, el cap d’àrea de finances haurà de dirigir els departaments de comptabilitat, de control de gestió i de facturació, i ser capaç de liderar un equip de 30 persones. Es responsabilitzarà dels processos relacionats amb l’àrea financera, incloent-hi la facturació, la gestió econòmica i la pressupostària, així com la relació amb els auditors, les administracions, les entitats financeres i qualsevol altra entitat externa per a l’àmbit financer. Per sota d’aquesta figura hi haurà un nou càrrec, que serà el cap de comptabilitat i que s’encarregarà de l’acompliment de la legislació i la regulació en matèria comptable, pressupostària, així com de les obligacions fiscals i el control sobre els tancaments de comptes. En total, aquesta persona haurà de dirigir un equip de set persones. Encara dins de l’administració, també es volen cobrir dues places de nova creació de secretàries de serveis assistencials adscrites a la direcció assistencial del SAAS.

En l’àmbit mèdic, es crearà la plaça de metge especialista en neurologia i una altra, d’especialista en anatomia patològica. Aquests són els dos únics llocs per a facultatius que es contractaran i estaran destinats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Per optar-hi, els interessats hauran d’acreditar els coneixements formatius propis de la plaça, a més de ser “preferentment” de nacionalitat andorrana. Els que vulguin posicionar-se per a la primera plaça, hauran d’entregar el currículum abans de 30 dies, mentre que per a l’altra, la principal característica és que treballarà a jornada parcial. També es busca un nou portalliteres, tres auxiliars d’infermeria i un treballador social. Per optar a qualsevol plaça, els interessats només tindran 15 dies a comptar de la publicació al BOPA.

BARTUMEU ALERTA D'UN "MONSTRE ADMINISTRATIU"

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, va considerar que el SAAS s’ha convertit en un “monstre administratiu”. L’excap de Govern va advertir que l’informe del Tribunal de Comptes sobre irregularitats a l’ens s’ha convertit “d’alguna manera en reiteratiu” i “en alguns casos recur­rent”. A més, va criticar que la política sanitària del país no estigui gestionada pel ministeri de Salut. “La política sanitària l’hauria de marcar el ministeri. Hi ha una mena d’entelèquia que s’ha fet gran i que té tants caps que al final no sabem qui mana”, va dir Bartumeu, que alhora va criticar el Govern perquè en les dues legislatures “ha anat canviant de ministres reiteradament però no hem anat a millor, sinó a pitjor”.

LES IRREGULARITATS MILLOREN "A POC A POC"

El ministre de Salut, Carles Álvarez, va assegurar que les irregularitats que afecten el SAAS i que un any més ha recollit el Tribunal de Comptes en el seu informe “s’aniran corregint a poc a poc”. El titular de Salut va justificar que hagin tornat a aparèixer disfuncions durant l’any 2016 –quan ell ja era ministre i per tant president del consell directiu de l’hospital– per la dificultat de corregir-les “d’un dia a l’altre”, però va voler deixar clar que “com sempre són tingudes en compte i s’agafen en positiu”. “La voluntat és constructiva i d’anar reduint i minimitzant-les cada any”, va remarcar, insistint que “intentem procedir de la millor manera”. “Sabíem que el SAAS està al punt de mira i que hi ha molta pressió i de vegades costa complir al peu de la lletra les recomanacions, però es fa l’esforç i amb el temps millorarem aquests aspectes”, va concloure.

El SAAS contractarà 12 persones entre metges i personal administratiu

tracking