política

Martí veu “possible” l'acostament a UL i als de la Massana

El cap de Govern afirma que es poden teixir “aliances programàtiques” amb els polítics lauredians i massanencs

Els acords de Martí amb Pintat i el ràfting lauredià, als set tuits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, veu factible l’acostament de DA a Unió Laurediana i als consellers independents de la Massana. El líder de l’executiu va explicar que es podrien teixir “possibles aliances des d’un punt de vista programàtic” amb aquest sector i ho va justificar afirmant que la resta de forces polítiques estan molt allunyades. “Per pactar hi ha d’haver la voluntat de dues persones. Si no hi és ni per part d’SDP, el PS i Liberals, els únics que no han manifestat que no tenen cap voluntat de pactar són els consellers de Sant Julià i la Massana”, va argumentar.

Per tot plegat, va apuntar que si DA vol entaular converses amb altres formacions “només es pot fer amb qui hi està disposat” i per tant “almenys amb els que no tanquen la porta de possibilitats n’hi ha”. No obstant això, va voler deixar clar que “no hi ha res concretat” i en aquest sentit va dir que “seria poc intel·ligent” parlar d’un hipotètic pacte amb el sector, que paral·lelament està impulsant la creació d’un nou partit.

Pel que fa a la crisi interna de Laurèdia en Comú, que ostenta la majoria del comú de Sant Julià de Lòria, Martí va refermar que DA segueix lleial a la plataforma de confluència. “L’any 2011 vam fer una aposta per Laurèdia en Comú, hi tenim representants de DA, i hem de ser fidels a aquella aposta”, va remarcar. Martí va assenyalar que “de tensions sempre n’hi ha”, però va instar a centrar-se en la governança. “Com més bon ambient hi hagi millor per als ciutadans. Això és l’important”, va manifestar. D’aquesta manera, va indicar que “temps hi haurà en un futur” de replantejar la proposta política, però va dir que ara el que cal tenir clar és que “el primer és que hi ha un servei públic que hem de prestar”.

"TRANQUIL·LITAT" I "NORMALITAT" AL SECTOR BANCARI

Martí va voler enviar un missatge de calma arran dels moviments que hi pugui haver al sector bancari. “La tranquil·litat més absoluta i que la banca creixi sense presses”, va dir. El cap de Govern va explicar que els bancs han entrat “en un nou paradigma de creixement” i han hagut d’adaptar i professionalitzar els consells d’administració en compliment de les normes internacionals. “És evident que la banca encara moments de transformació”, va dir en referència a la fi del secret bancari, però va deixar clar que “ho fa dins de la normalitat”. Martí va destacar que aquesta transformació “és una aposta de país i una aposta del sistema financer al tomb d’una nova manera de competir i la professionalització i la solvència del sector està demostrada”.

Martí veu “possible” l'acostament a UL i als de la Massana

tracking