Demanen tres anys de presó per una agressió que podria haver estat mortal

El fiscal eleva la petició de pena a l’acusat, a un any ferm de reclusió i dos condicionals

Demanen tres anys de presó per una agressió que podria haver estat mortalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La matinada del 23 de desembre del 2012 dos joves de 19 i 28 anys van tenir un primer enfrontament a la sortida d’un local d’oci d’Erts a conseqüència del qual el primer va donar un cop de puny al segon provocant-li una hemor­ràgia nasal. La batussa va acabar sense més conseqüències fins que tots dos es van tornar a trobar a l’avinguda del Ravell de la Massana. El noi de 19 feia autoestop i el de 28 tornava en cotxe a casa amb tres amics més. En veure’l van aturar el vehicle i el que havia resultat ferit al nas va anar a encarar-se amb el seu agressor. Després dels primers cops el va fer caure a terra i li va propinar almenys dos cops al cap que li van provocar un traumatisme cranioencefàlic greu. Una lesió que podria haver acabat amb seqüeles irreversibles per a la víctima o fins i tot amb la mort si no hagués rebut atenció mèdica immediata, tal com va palesar el metge forense que va avaluar les lesions. Fruit d’aquesta conclusió, el fiscal va elevar la petició de pena a l’acusat durant la vista oral pels fets que es va celebrar ahir al Tribunal de Corts: l’acusació pública el considera responsable d’un delicte de lesions amb mitjans que podrien haver causat la mort o lesions més greus a la víctima i els dos anys de presó que tenia previst demanar inicialment els va elevar a tres, un dels quals ferm i els altres dos condicionals però qualificats a pagar la indemnització reclamada per la víctima.

Perjudicat que, alhora, també era acusat per una contravenció penal de lesions pel cop de puny que hauria propinat al seu agressor a Erts. Un cop de puny que ell no recorda perquè, va assegurar, d’aquella nit només té imatges d’una discussió per una empenta involuntària a la discoteca. Després ja només recorda despertar a l’hospital. Va haver de ser traslladat a Sant Pau per rebre atenció especialitzada i va estar quatre dies ingressat a l’UCI en coma. Va explicar que, després, va patir durant mesos seqüeles com insomni, vertigen o ansietat. El fiscal demana per a ell un mes d’ar­rest nocturn condicional.

També va asseverar que no recordava molts detalls d’aquella nit el principal acusat. De fet, la seva advocada va demanar-ne l’absolució al·legant l’eximent d’intoxicació etílica. El fiscal li va retreure, però, que a les nou del matí, tres hores després de l’agressió, la prova que se li va practicar va donar una taxa de zero i que, per tant, el seu grau d’alcohol en el moment dels fets no podia haver estat tan elevat com per anul·lar-li les facultats. El processat va admetre haver propinat alguns cops però va negar cap puntada de peu al cap. No obstant això, un testimoni va al·legar haver-los vist. Va ser ell qui, juntament amb un company de feina, tots dos treballadors d’un establiment d’Arinsal, van decidir aturar el cotxe en el qual circulaven en observar la brutalitat dels cops. Van apartar l’agressor de la víctima i van avisar a la policia i els sanitaris. L’home va relatar que quan se’n van voler adonar l’acusat i els seus tres amics havien abandonat el lloc. La policia el va localitzar i detenir poc després.

La víctima reclama una indemnització d’uns 32.000 euros. L’acusat ja en va abonar al seu dia uns 7.000 i la seva defensa va demanar al Tribunal que també tingués en compte la voluntat de rescabalar el perjudicat.

tracking