salut

Un geriàtric rebutja el decret de Govern per unificar els preus

El geriàtric defensa la diferència de prestació i les “especificitats” respecte d’altres centres

Clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El geriàtric Sant Vicenç d’Enclar rebutja el decret en el que treballa el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i que pretén unificar els preus de les residències segons el tipus de servei, és a dir, en funció del grau de dependència de les persones ateses. En un comunicat difós ahir, el consell d’administració del geriàtric va assegurar que “no s’efectuen idèntiques prestacions en els centres referenciats”. Per això, va destacar que “des del nostre punt de vista actualment no tots els centres donen les mateixes prestacions sanitàries, i pensem que no ho haurien de fer en un futur, en benefici del pacient”.

Des de Sant Vicenç d’Enclar van posar l’accent en les “especificitats” del mateix centre geriàtric. Així, van posar en relleu la feina dels professionals que hi treballen, amb “metges integrats a l’equip, que visiten diàriament tots els pacients ingressats”. En l’escrit van subratllar que “no es factura a la CASS cap medicament, cap prova usual, cap anàlisi o radiografia” així com tampoc “cap consulta amb els metges especialistes ni cap trasllat de pacient”, i que totes aquestes qüestions van a càrrec de la mateixa clínica Sant Vicenç. Finalment, van remarcar que “ningú pot garantir prestacions de qualitat amb uns serveis tarifaris que a més de ser erràtics, són criticables tant en el fons com en la forma”, i van assenyalar que no han “abusat mai d’una tarifa que des de l’inici ha estat imposada i controlada per l’Administració”.

Espot va anunciar aquesta unificació de preus dimecres passat per tal d’acabar amb les diferències existents entre els diferents centres prestadors de serveis per a la gent gran. La voluntat del titular d’Afers Socials és que aquesta mesura entri en funcionament aquest mateix any. L’informe destaca els preus de diferents residències com Clara Rabassa, amb 2.200 euros, la residència El Cedre, amb 3.600 euros, o la clínica Sant Vicenç d’Enclar, amb una tarifa de 4.590 euros.

“Incabable" reforma santiària

El geriàtric també es va referir a “la inacabable reforma sanitària” i va denunciar que “s’està copiant un sistema de centres sanitaris que va en detriment de la qualitat assistencial”. En aquesta línia, la residència Sant Vicenç d’Enclar va criticar el concepte de “sociosanitat”, que van assegurar que hi ha a l’Estat espanyol i que ara “s’ha importat” al país.

Un geriàtric rebutja el decret de Govern per unificar els preus

tracking