Política

Martí anunciarà la data de les eleccions el mes de setembre

Abans vol aprovar el “gruix” de textos que estan en tràmit al Consell General

Martí anunciarà la data de les eleccions el mes de setembreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va informar que anunciarà la convocatòria d’eleccions al setembre durant el debat d’orientació política, una sessió que en principi s’havia de celebrar al juny i que passa ara a després de Meritxell, “per qüestions de calendari, ja que volem assegurar-nos que tinguem aprovats el gruix de textos que ara mateix estan a tràmit parlamentari”. El cap de Govern va recordar que quan va parlar d’anunciar la data de les eleccions, “ja vaig dir que ho faria quan estiguessin aprovats la majoria de projectes que tenim pendents”. Martí va insistir que “quan es faci el debat, aleshores anunciaré la convocatòria d’eleccions” i els motius per fer-ho amb tanta antelació, “són, en primer lloc, per respecte a les altres formacions polítiques, que tindran més temps per preparar-se, i també per fomentar la parti- cipació, ja que la gent tindrà temps per decidir què vol per a Andorra”.

L’anunci d’ajornar el debat d’orientació política ja l’havia fet la subsíndica general, Mònica Bonell, després de la junta de presidents que es va celebrar ahir. Bonell va argumentar que “veient una mica el calendari que portem, segurament algunes de les lleis que volem que estiguin aprovades, seguiran encara desenvolupant-se a les comissions el mes de juliol, i creiem que no es podran aprovar fins al següent període de sessions, que serà després de l’estiu, per això seguirem fins al setembre”. La subsíndica també va apuntar les paraules de Martí sobre el vincle entre l’anunci de la convocatòria electoral i l’aprovació de determinades lleis, i va afegir que “no està previst celebrar cap ple del Consell General el mes d’agost, i si un partit volgués fer-ho, hauria de demanar-ho a la comissió permanent”, fet que encara no ha passat, va indicar.

Toni Martí també va reconèixer que l’executiu està treballant en l’elaboració d’un projecte de pressupostos per al 2019, “perquè si al final decideixo esgotar el mandat, necessitarem tenir-ne uns”, va indicar. En aquest sentit, el cap de Govern va afegir que “volem fer uns pressupostos de funcionament, perquè si acabem la legislatura, el nou Govern no hagi d’esperar fins al mes de juny per tenir-ne uns”, i per això, “la nostra intenció és la de presentar uns comptes funcionals, que deixin marge al nou executiu perquè afegeixi les partides polítiques que cregui convenients”, va finalitzar.

tracking