Política

Bonell nega l'acord apuntat pel PS sobre l'ús de la subvenció

Bonell nega l'acord apuntat pel PS sobre l'ús de la subvencióArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els informes del Tribunal de Comptes segueixen portant cua. Sindicatura va criticar ahir el comunicat que va enviar dijous el Partit Socialdemòcrata (PS) a través del qual defensava el pagament del lloguer de la seva seu social amb diners del grup parlamentari durant els exercicis del 2015 i 2016. La subsíndica general, Mònica Bonell, va explicar que l’acord de la junta de presidents del 2015 al qual fa referència el PS per justificar el pagament del local no és precís, ja que les dotacions per arrendar instal·lacions només estan previstes per a activitats dels grups parlamentaris i no per als partits.

Bonell, que va dir que Sindicatura no s’ha plantejat emprendre cap acció contra els socialdemòcrates, va dir que “ens hauria agradat que abans de fer qualsevol comunicat d’un suposat acord”, on també es menciona el síndic Vicenç Mateu i el president del grup parlamentari de DA, Ladislau Baró, “potser hauria estat bé informar-se als serveis de la casa”. Tot i que va admetre la possibilitat que el PS hauria pogut confondre’s a l’hora de valorar exactament què estipulava l’acord adoptat a l’inici de la legislatura, Bonell va considerar que el text que van enviar els socialdemòcrates va ser “precipitat”. “En referència al que es diu al comunicat, no hi ha cap acord de la junta de presidents”, va assegurar Bonell en resposta a les al·legacions del PS.

La subsíndica va recordar que la Llei de partits aprovada el 2014 “diu clarament el que no poden fer els partits polítics”, i va dir que anteriorment, el PS sí que tenia dues seus “diferenciades”: la del partit i la del grup parlamentari. Això, però, hauria canviat, segons Bonell, a causa de l’escissió interna dins de la formació i que va desembocar amb la creació d’SDP. La subsíndica va afirmar que en cas que s’hagi de demanar responsabilitats, és el Tribunal de Comptes qui ho haurà de fer.

tracking