Funcionariat

Un 84% dels afiliats al SEP avalarien una vaga

El secretari general del SEP afirma que ara el plantejament és el de la negociació de la llei

84% del SEP faria vaga
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 84% dels afiliats al Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) estan disposats a tornar a anar a la vaga malgrat que un 40% hi aporta alguns matisos, com ara que no es convoqui un divendres o d’altres qüestions de “dinàmica”. Els que responen negativament ho fan “per les retencions salarials”, va exposar el secretari general de l’organització, David Garcia, a l’acabament de l’assemblea general extraordinària que van celebrar ahir i en què, davant una vuitantena d’assistents, es van abordar aquestes dades fruit d’enquestes a tots els afiliats, l’estat de les negociacions amb el ministeri per a la futura llei del cos educatiu i també els efectes de la sentència del Superior, que ha tombat el primer dels edictes convocat pel ministeri per consolidar places d’eventual i a conseqüència del qual una vintena de docents van aconseguir la plaça fixa. Plaça, va lamentar Garcia, que perdrien si no prospera el recurs interposat pel Govern al Constitucional. El SEP sufragarà les despeses legals que tot aquest procés plantegi als afectats.

Respecte a la possibilitat de convocar una nova vaga, Garcia va manifestar que “estem en espera, estem en negociacions amb el ministeri”. Precisament ahir el sindicat rebia un nou esborrany del projecte de llei que no s’havien pogut estudiar. En uns dies mantindran una nova reunió amb responsables ministerials. La jubilació, la carrera professional, el GAdA, les vacances, són els neguits més destacats dels afiliats i les línies vermelles. Els docents, alhora, suspenen la pèrdua de condició de funcionari que preveu la nova llei i el model d’assignació als centres. En relació a la qüestió de la jubilació, el responsable sindical va manifestar que els afiliats volen “concrecions” respecte el que suposaria retirar-se abans, de la mateixa manera que reclamen que se’ls aclareixin aspectes sobre les vacances. La previsió és diferenciar-les entre vacances i dies de descans, a l’estil basc, i “demanem que ens concretin, si [els dies de descans] tenen la mateixa validesa que les vacances.”

El SEP també ha interpel·lat els membres pel format triat pel ministre Eric Jover per explicar al cos docent el contingut de la nova llei amb trobades amb els claustres. “Només un 30% han contestat amb una satisfacció plena”, va dir Garcia, que hi va afegir que una de les apreciacions que s’han fet és que no era el format més còmode per plantejar preguntes. El responsable sindical va concloure que “l’afiliat té ganes que si finalment hi ha una llei d’educació, com a mínim sigui consensuada”.

Un 84% dels afiliats al SEP avalarien una vaga

Un 84% dels afiliats al SEP avalarien una vaga

tracking