Consell General

Govern ha autoritzat inversió estrangera per valor de 62,4 milions aquest any

El ministre Saboya ha explicat al Consell General que hi ha operaciones immobiliàries importants entre les demandes

Govern ha autoritzat projectes d'inversió estrangera per valor de 62,4 milions aquest anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha exposat avui al Consell General que durant el primer trimestre de l'any s’han rebut 206 sol·licituds d’inversió estrangera, per un valor de 65,5 milions d’euros. D’aquest total, 166 han estat favorables, sis han estat denegades, dotze han caducat i 22 estan en curs. L'import de les peticions autoritzades és de 62,4 milions, 900.000 euros corresponen a projectes denegats, 1,2 milions han caducat i un altre milió resta pendent. Saboya ha destacat que pel que fa a les peticions, es troben en la mitjana d'anys anteriors, mentre que els imports estan per sobre.

Gilbert Saboya també ha explicat que hi ha operacions immobiliàries importants entre aquestes sol·licituds i que les operacions patrimonials sumen aquest primer trimestre de l’any quinze milions. També ha destacat que 67 del total de sol·licituds provenen d’Espanya però que hi ha operacions econòmiques de molt impacte que provenen d’altres països, com per exemple, Luxemburg.

El ministre ha facilitat aquestes dades a preguntes del conseller del grup parlamentari liberal Ferran Costa que ha lamentat que no es tinguin xifres “reals” sobre l’impacte que ha tingut per a l’economia del país aquesta inversió estrangera, a la qual cosa Saboya li ha respost que el que manca és tenir la informació exacta sobre l’execució real i que això es tindrà gràcies a la digitalització del dipòsit de comptes i aquest any es disposarà de dades del 2014 i del 2015.

tracking