Crèdit Andorrà gestionarà la principal asseguradora d'Espanya

L’entitat passa a gestionar la primera corredoria privada de l’Estat veí després de culminar una fusió

Crèdit Andorrà gestionarà la principal asseguradora d'Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Crèdit Andorrà acaba de tancar dues operacions que signifiquen una important expansió en el mercat de les assegurances. L’entitat aposta de forma decidida per aquest camp, tant en l’àmbit nacional com internacional. ERM Holding del grup Crèdit Andorrà i que opera a Espanya ha tancat un acord amb el hòlding RSM per a la fusió, fet que convertirà el grup resultant en la primera corredoria d’assegurances privada d’Espanya. Crèdit Andorrà, a través d’ERM (Enterprise Risk Management), passarà a controlar el 51% de la nova societat, mentre que el 49% queda en mans d’RSM. Aquesta companyia espanyola va ser creada el 1988 i disposa d’una vuitantena de treballadors. Es tracta d’una empresa familiar amb una extensa xarxa de col·laboradors, la majoria en el sector de les assegurances de vehicles. RSM ha crescut molt els darrers anys. ERM també havia crescut molt els darrers anys i disposa de nou oficines en diverses ciutats espanyoles.

La fusió dels dos hòldings dona lloc a un gran grup de corredories d’assegurances, segons fonts properes a l’operació, amb la intenció que les sinergies i el lideratge en el mercat els permeti millorar la capacitat d’inversió i de generació de recursos. El nou grup s’anomenarà ERSM, tindrà un volum de 150 milions en primes intermediades i atendrà més de 120.000 clients. La suma de les dues xarxes d’oficines dona presència a gairebé tot el territori espanyol.

Adquisició a Christian Pérez

L’altra gran operació d’expansió en el mercat assegurador és en l’àmbit nacional. Crèdit Assegurances, a través de la societat Actiu, ha adquirit el 25% d’Assegur Andorra. Al mateix temps, Financera d’Assegurances ha adquirit un altre 25% d’Assegur. La combinació de les dues operacions, tenint em compte que Crèdit Andorrà disposa del 46% de Financera d’Assegurances, suposa que la branca asseguradora del grup passa a controlar la meitat d’Assegur. De moment l’operació no comportarà la fusió de les dues marques, ja que l’evolució encara s’està estudiant. La intenció, segons les mateixes fonts, és crear el major grup nacional en el camp de les assegurances. Aquesta acció té tan sols incidència en l’àmbit andorrà, ja que no comporta cap adquisició que afecti Assegur Espanya.

Assegur havia estat propietat al 50% d’Andbank i de l’empresari Christian Pérez. Andbank va optar per vendre’s el percentatge al seu soci i Christian Pérez va adquirir les accions amb un préstec fet amb Crèdit Andorrà. Dins de les converses per a l’operació Crèdit Andorrà va acabar tenint una clàusula, segons fonts properes a l’entitat, a través de la qual podia quedar-se amb el 50% d’Assegur si exercia l’opció abans del desembre del 2017. Les mateixes fonts van assenyalar que l’entitat va decidir l’any passat fer efectiva la clàusula dins del pla global d’expansió en el mercat assegurador. Altres fonts del banc van comentar que es tracta d’una política estratègica de diversificació davant del nou escenari en què es mou la plaça financera nacional. Pérez continua mantenint la meitat de les accions d’Assegur Andorra.

L’adquisició s’ha fet en dos trams i per part de dues societats diferents, ja que la legislació estableix una limitació a les entitats bancàries per la qual tan sols poden disposar del 25% d’una asseguradora. En tractar-se de societats diferents, ja que cal recordar que el banc té menys del 50% de Financera d’Assegurances, l’operació, segons totes les fonts consultades, no incompleix cap normativa. Fonts properes a l’entitat van comentar que l’operació va ser comunicada formalment en l’última junta d’accionistes de l’entitat.

UNA ESTRATÈGIA ANTERIOR AL CANVI

La línia estratègica d’apostar per l’expansió en el camp de les assegurances, tant en l’àmbit nacional com exterior, no té res a veure amb el canvi en la direcció del banc després que Josep Peralba es jubilés i Xavier Cornella hagi passat a ser el primer executiu de l’entitat. Segons fonts properes a les operacions, el pla ja estava en marxa l’any passat i s’estava estudiant des de principi del 2017. L’entitat, segons altres fonts, no descarta que hi hagi noves operacions en el camp de les assegurances atès que ha passat a ser un objectiu estratègic dins de l’expansió del grup.

Crèdit Andorrà gestionarà la principal asseguradora d'Espanya

tracking