Trànsit

Un radar fix controlarà la velocitat al túnel de la Tàpia

Govern instal·larà un altre aparell, però encara n’ha de decidir la ubicació

Entrada sud al túnel de la Tàpia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern instal·larà un radar per controlar la velocitat a l’interior del túnel de la Tàpia de Sant Julià de Lòria. Segons es desprèn del plec de bases del concurs convocat pel ministeri d’Ordenament Territorial, es preveu l’emplaçament del cinemòmetre en sentit baixada per capturar els vehicles que es dirigeixin a Espanya, tot i que s’especifica que l’aparell també serà capaç de detectar els vehicles que circulin en sentit a Andorra per l’altre carril del túnel lauredià. Així doncs, el futur radar detectarà la presència dels vehicles en tot l’ample de la calçada i els classificarà entre lleugers i pesats per poder diferenciar límits de velocitat en funció de la categoria del vehicle.

Alhora mesurarà la velocitat de cadascun dels vehicles detectats amb la identificació corresponent de la data i l’hora de la infracció comesa. Amb una càmera digital d’alta resolució i una antena de radar, el sistema estarà en connexió continua amb la base de dades del departament de policia i li enviarà informació en temps real sobre els vehicles controlats.

Radar encara sense ubicació

Igualment, el cinemòmetre incorporarà un sistema de detecció de vandalisme que generarà les seves pròpies alarmes amb l’objectiu d’alertar la policia de possible intrusisme al túnel de la Tàpia. D’altra banda, Ordenament Territorial també ha acordat convocar un concurs per a la instal·lació d’un altre radar a les carreteres del Principat, tot i que la seva ubicació exacta es decidirà juntament amb els serveis tècnics de l’àrea de Mobilitat durant la redacció del projecte.

tracking