Turisme

El sector hoteler xifra en un 65% l'ocupació durant el pont de maig

El sector hoteler xifra en un 65% l’ocupació durant el pont de maig

El sector hoteler xifra en un 65% l'ocupació durant el pont de maigFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler xifra en un 65% l’ocupació durant el pont de maig. En declaracions al Diari el president de la Unió Hotelera (UH), Carles Ramos, va explicar que aquest “no ha sigut un pont dolent”. En aquest sentit, va destacar que les parròquies centrals, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, són les que han registrat més turistes, amb una mitjana d’entre un 60% i un 70%. “El dies més forts han sigut el 27 i el 28”, va destacar Ramos, i va posar l’accent en dissabte, dia de major ocupació, superior al 90% tant a la capital com a Escaldes-Engordany, que van fregar el ple. En canvi a Ordino, Sant Julià o Encamp hi va haver molta més “disparitat”, amb xifres que van d’un 10% o un 15% fins a un 50% de mitjana d’ocupació, en funció del lloc. Segons Ramos, la facturació es manté similar al pont de l’any passat, tot i que va dir que “aquest ha estat una mica més llarg”.

Ramos va subratllar que tot i l’allargament de la temporada d’Arcalís, aquests dies hi ha hagut un turista de proximitat. En aquesta línia, va afirmar que si ve la prolongació “s’ha notat”, quant a l’afluència d’esquiadors als hotels “tampoc ha influït d’una manera exagerada”.

Quant a la nacionalitat, el president de la patronal va certificar que el turista espanyol ha sigut predominant al llarg d’aquest pont, seguint la tendència d’un client de proximitat, més familiar i encarat a les compres.

tracking