Treball

Govern aprova un pla de foment de l'ocupació pública i juvenil

El programa inclou canvis per millorar l'ocupabilitat en l'àmbit públic de col·lectius amb dificultats per accedir al treball

Govern aprova un pla de foment de l'ocupació pública i juvenilSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui una reforma dels plans d'ocupació pública i juvenil. Les modificacions aprovades afecten al Programa de foment de la contractació indefinida al sector privat, el de foment de l'ocupació i formació en el sector privat, el de foment de contractació i la formació pràctica en el si de l'empresa dels joves actius de 16 a 21 anys, el de millora de l'ocupabilitat mitjançant el sector públic i el de foment de l'ocupació en zones geogràfiques allunyades.

En el cas del sector públic els canvis s'apliquen perqè col·lectius amb dificultats puguin accedir al treball i entre les novetats es preveu la successió de contractes de durada determinada. Per beneficiar-se del programa es redueix de 60 a 45 dies el període d'inscripció obligatòria al Servei d'Ocupació. I en l'àmbit públic es modifica el programa perquè inclogui els joves de 21 anys i s'estableix l'obligació de fer un contracte de durada indeterminada en la segona fase del programa, i no de sis mesos com fins ara.

Centre de joves

El Govern ha aprovat també l'adjudicació de la redacció del projecte per reformar l'antiga residència Solà d'Enclar i convertir-la en centre per a joves amb transtorns de conducta. La proposta guanyadora és la dels arquitectes Gerard Verciana i Lluís Ginjaume que s'encarregaran de redactar el projecte i de la direcció d'obres.

tracking