Descarrega anuncia als sindicats l'entrada a tràmit de la llei

La ministra notificarà avui als sindicats l’entrada de la llei de l’administració al Consell General

Descarrega anuncia als sindicats l'entrada a tràmit de la lleiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, ha convocat avui la Plataforma Sindical de l’Administració per anunciar als representants dels funcionaris que Govern entrarà a tràmit la futura Llei de la Funció Pública. Ho va explicar ahir al Diari el portaveu de la plataforma i secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach. El representat sindical va manifestar la seva “tristesa” per l’actitud de la ministra en decidir entrar a tràmit la normativa sense “tenir en compte les demandes dels sindicats ni haver-hi dialogat”.

Etiquetes:

“Els sindicats mai hem estat tan ignorats i trepitjats com aquesta vegada”, va denunciar Ubach, i va destacar que “el nom de Demòcrates per Andorra no acompanya la formació política, perquè un demòcrata mai hauria actuat com ho ha fet Descarrega, que entra la llei tal com està”. “Això és imposar, i no negociar”, va afegir. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma va destacar que és una llei “contrària a la voluntat dels treballadors i imposada per part de Toni Martí”.

Diàleg amb l'oposició

El secretari general de l’USdA va remarcar el “profund desacord” dels sindicats amb aquesta llei. De fet, va manifestar que la intenció de la plataforma és començar a parlar amb els grups parlamentaris que configuren l’oposició al Consell General perquè “puguin, d’alguna manera, defensar a les pròximes eleccions que aquesta llei, imposada per la majoria absoluta de Toni Martí, pugui estar sobre la taula i sigui un tema de debat”.

Dividir els funcionaris

D’altra banda, Ubach va referir-se a l’anunci que va fer el ministre d’Educació, Eric Jover, aquest dilluns respecte a la possibilitat de permetre la jubilació avançada als treballadors del sistema educatiu andorrà, en el marc de la futura llei del cos d’Educació. El sindicalista va afirmar que oferir condicions beneficioses “sempre és positiu”, tot i que va matisar que és “estrany que a alguns cossos especials se’ls tregui la jubilació anticipada i aquells que no la tenien ara els la poden donar”. Per això, Gabriel Ubach va apuntar que es tracta “d’una estratègia de Descarrega per dividir els sindicats”.

“El Govern busca dividir els sindicats de l’administració pública, però no ho aconseguirà”, va asserir. El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra va assegurar que la proposta de Jover no té cap sentit econòmic, sinó que arriba en un moment en què segueix “únicament la política de partit” per calmar les protestes.

NO DESCARTEN MÉS MOBILITZACIONS

El portaveu de la Plataforma Sindical de l’Administració va explicar que davant l’entrada a tràmit de la Llei de la Funció Pública, els funcionaris no descarten dur a terme més mobilitzacions els pròxims mesos, però va precisar que a hores d’ara “allò més important” és la recollida de signatures, que començarà en una setmana, per poder presentar tres iniciatives legislatives populars (ILP). La primera, per demanar la responsabilitat dels polítics quan “fan una malifeta”. “Actualment els polítics poden fer i desfer tot allò que els doni la gana sense tenir cap tipus de responsabilitat”, va afirmar. Així mateix, els sindicats també proposen una ILP per modificar la llei electoral i per l’avançament de les eleccions. “Explicarem les mesures al carrer, als centres de treball i a tota la gent del país”, va dir.

tracking