Salut

Retirat un lot d'un medicament anticonceptiu per tenir placebo

Retirat un lot d'un medicament anticonceptiu per tenir placebo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va informar ahir de la retirada del mercat d’un lot del medicament anticonceptiu Optimezette Gé de 75 micrograms a causa de la detecció d’un blíster de 21 comprimits, diferent dels altres dos, en bon estat, de 28 comprimits que conté el mateix envàs d’aquest medicament. Segons el laboratori fabricant, Majorelle, aquest defecte només afecta alguns envasos del lot 1958550, que es va distribuir entre el 26 de gener i el 5 d’abril del 2018. En concret, des del ministeri van apuntar que el blíster defectuós de 21 càpsules “conté placebo, és a dir, que no hi ha principi actiu i per tant no té la seva activitat contraceptiva”. Per això, van alertar que “si la pacient ha estat utilitzant els comprimits del blíster no conforme, el tractament pot resultar ineficaç i s’ha de posar en contacte amb el seu metge per tal d’avaluar el risc d’embaràs”.

Per contra, Salut va voler posar en relleu que les pacients que no hagin utilitzat els comprimits del blíster defectuós “no han d’inter­rompre el tractament anticonceptiu”. Des del ministeri van recomanar a les dones que tinguin un envàs d’aquest lot d’Optimezette Gé de 75 micrograms amb dos blísters de vint-i-vuit càpsules i un de vint-i-un “que retornin el medicament a la seva oficina de farmàcia”. Tot i que des de l’àrea de Recursos Sanitaris del ministeri van destacar que el blíster no conforme és fàcilment identificable de manera visual per ser diferent al correcte de 28 comprimits, van assenyalar que van tenir coneixement d’aquest defecte a través de l’Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments (ANSM) de França.

En aquest sentit, el ministeri de Salut va recordar que és important que tothom que tingui sospites de reaccions adverses d’un medicament ho ha de notificar d’immediat al Centre de Farmacovigilància, adscrit al mateix ministeri.

tracking