TURISME

L'ocupació hotelera de Setmana Santa arriba al 91% arreu del Principat

Manel Ara ho atribueix al fet que enguany les vacances han coincidit amb la temporada de neu

L'ocupació hotelera de Setmana Santa arriba al 91% arreu del Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels del Principat van tancar la Setmana Santa amb una ocupació mitjana del 91,24%, segons les dades definitives fetes públiques ahir per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). Una xifra que, segons va explicar el president de la UHA, Manel Ara, es va aconseguir gràcies a les reserves d’última hora. “Dimarts 27 teníem una previsió d’un 85% d’ocupació mitjana per als mateixos dies i finalment va augmentar sis punts perquè els esquiadors estaven esperant fins a última hora per les previsions meteorològiques, que no eren gaire bones”, va argumentar. Ara es va congratular per haver arribat al 91% de mitjana en una Setmana Santa que va qualificar “d’òptima”, atès que és “molt complicat aconseguir un cent per cent d’ocupació”. Amb tot, el president de la UHA va explicar que, malgrat que aquesta xifra suposa un augment d’un 20% respecte a la Setmana Santa de l’any passat, “s’ha de tenir en compte que enguany aquesta setmana de vacances ha coincidit amb la temporada de neu, mentre que el 2017 va ser a mitjan abril”.

Precisament per això Ara va afirmar que “les dades són difícils de comparar a causa de la diferència entre les dates d’un any respecte de l’altre”. Tanmateix, Ara va assenyalar, en espera de xifres concretes, que el preu de les habitacions i la facturació dels hotels va ser més elevada enguany que la Setmana Santa anterior. Pel que fa a la distribució de l’ocupació per parròquies, Escaldes-Engordany va arribar al 98,88% i Sant Julià de Lòria, al 93,08%. En aquest sentit, la UHA va destacar que totes les parròquies, amb l’excepció d’Ordino i Encamp, van superar el 90% d’ocupació hotelera. Quant al perfil dels visitants, el president de la Unió Hotelera d’Andorra va destacar que van ser “majoritàriament” famílies de Catalunya, la resta d’Espanya i “una mica de França”.

Ocupació del 70,83% al març

D’altra banda, la UHA va informar que l’ocupació mitjana arreu del país el març passat va ser del 70,83%. Una xifra que suposa un increment d’un 18,39% respecte al mateix mes de l’any passat. Ara va recordar que el creixement és a causa de la Setmana Santa, que també va fer que el 87% dels establiments milloressin les vendes globals i apugessin un 7% els preus de les habitacions.

tracking