SOCIETAT

Es constitueix un CDR a Andorra

Es desconeix per ara quines protestes concretes organitzarà el comitè, que s’ha anunciat a Twitter

Es constitueix un CDR a AndorraCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra també compta amb un Comitè per a la Defensa de la República Catalana (CDR). El grup, que s’ha creat per vetllar pel compliment dels resultats del referèndum de l’1 d’octubre i per la proclamació de la República Catalana, preveu articular pròximament actuacions arreu del país. El CDR, que ja ha creat un compte de Twitter, no ha donat més detalls sobre quines poden ser aquestes mobilitzacions. Al mateix temps, l’organització va convidar totes les persones que vulguin col·laborar i participar a posar-se en contacte amb ells a través del mateix compte de Twitter.

Els CDR es van organitzar per dur a terme accions de protesta a diferents punts de Catalunya i jornades de vaga per denunciar la violència de la policia espanyola durant la jornada del referèndum i contra l’empresonament dels ex-consellers catalans. Un altre objectiu dels CDR és crear espais de debat en què s’hi incloguin els moviments socials i els ciutadans.

Una de les accions amb més afectacions van ser els talls de car­retera que es van produir a finals d’any a l’N-145 per part del CDR de l’Alt Urgell. Els talls van condicionar l’arribada i la sortida del Principat per Catalunya. Diumenge, els diferents CDR van organitzar diverses marxes lentes per carreteres catalanes, com la que es va fer a la C-14, en el tram entre Oliana i Ponts, per la detenció del president català destituït per l’aplicació de l’article 155, Carles Puigdemont. Els embusos van superar els sis quilòmetres i els talls a la carretera van durar gairebé quatre hores.

El CDR de l’Alt Urgell, de moment, no ha anunciat noves protestes per als pròxims dies per la situació política que es viu a Catalunya i per la detenció de Puigdemont. Els membres se segueixen reunint en assemblea i en cas que organitzin noves mobilitzacions, les donaran a conèixer a través de les xarxes socials.

Marxa lenta a l'N-260

Ahir a la tarda es van tornar a registrar marxes lentes de vehicles, aquest cop a la comarca de la Cerdanya. La circulació lenta va afectar les carreteres N-260 i la LP-4033a, a l’altura de Bellver de Cerdanya, segons va informar el Servei Català del Trànsit a través de la seva pàgina web.

Unes dues-centes persones es van concentrar en aquest punt de la xarxa viària i van desplegar una pancarta gegant en què figurava un missatge que demanava la llibertat dels presos polítics. Els manifestants també pintar llaços grocs a la calçada. L’aturada no va provocar retencions de rellevància, ja que diverses patrulles dels mossos d’esquadra van desviar el trànsit per l’interior del poble de Bellver.

Es constitueix un CDR a Andorra

tracking