Empresa

“Sentit comú” per fer front als reptes de la ciberseguretat

A la conferència es van tractar temes com el frau o l’assetjament a Internet

“Sentit comú” per fer front als reptes de la ciberseguretatANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seguretat a Internet va ser protagonista ahir d’una conferència-esmorzar organitzada per l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) a Escaldes-Engordany. L’expert pèrit judicial informàtic forense, Bruno Pérez, va ser l’encarregat de plantejar algunes qüestions relacionades amb un àmbit sovint desconegut. Consells, però, que tenen un punt culminant: “el més important és el sentit comú”, va destacar Pérez, tot i admetre que “la seguretat absoluta no existeix”.

Durant el decurs de la seva intervenció amb nombrosos exemples pràctics davant d’empresaris andorrans, es va referir als atacs hackers, al ciberassetjament o al frau en xarxa, fenòmens recur­rents en un espai on conflueixen milions de persones. Per aquest motiu Pérez va subratllar la importància de “formar i conscienciar en ciberseguretat tot el personal de l’empresa”. En aquesta línia també va posar l’accent en les petites empreses. “Moltes empreses petites en el moment que han fet el salt a internet, han passat a ser internacionals.” Tot i això també va assegurar que l’empresa familiar no és pas més vulnerable que les altres.

Segons el president de l’EFA, Francesc Mora, la ciberseguretat és “un tema crític” i va insistir en la necessitat “que la gent prengui consciència de les amenaces, els perills i dels temes que afecten la seguretat de la seva informació”.

“M’ha sorprès molt la vulnerabilitat que podem tenir avui en dia”, va destacar Meritxell Jordana, una immobiliària superior present a l’acte. “Moltes vegades no ens n’adonem sobre com exposem la nostra vida i la nostra privacitat.”

tracking