Turisme

Itàlia s'interessa pel model d'innovació i de gestió sostenible del turisme d'Actua

Itàlia s'interessa pel model d'innovació i de gestió sostenible del turisme d'ActuaActua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern italià va convidar una delegació de la Fundació ActuaTech, encapçalada pel seu director, Marc Pons, a la trobada Town Meeting Top Italian Destinations, on s’ha demanat conèixer com treballa Andorra la innovació en el camp del turisme, especialment en l’anàlisi de dades i l’ús de sensors per millorar la sostenibilitat del turisme. L’esdeveniment el va organitzar el ministeri de Cultura i Turisme d’Itàlia i s’emmarca en el pla estratègic de turisme d’Itàlia que té com a objectiu principal gestionar els fluxos de turisme de manera sostenible a les grans destinacions.

Intercanvi de coneixement

Pons va destacar que “és important que països com Itàlia es fixin en la nostra feina”, i va afegir que van aprofitar l’estada per “intercanviar coneixements” amb experts de les ciutats més importants. D’altra banda, el director general de Turisme d’Itàlia, Francesco Palumbo, va ressaltar que “Andorra és una destinació on s’ha desenvolupat fortament el sector turístic”, i per tant, “és determinant entendre què fan aquelles localitats que estan més avançades en l’ús de la tecnologia per la gestió del turisme i conèixer els seus projectes”, va subratllar.

La trobada, que es va celebrar la ciutat toscana de Florència, va comptar amb la presència de 150 experts de les principals destinacions turístiques italianes: Roma, Florència, Nàpols, Venècia i Milà. En aquestes ciutats s’està debatent sobre com gestionar de manera sostenible el turisme. Durant la jornada també hi va haver diverses sessions de treball re- lacionades amb les ciutats intel·ligents, a fi de millorar l’experiència turística ampliant la sostenibilitat i els impactes socials i econòmics.

tracking