meteorologia

El fort vent obliga a tancar Arinsal, el Pas i el Tarter

L’accés a França s'ha reobert aquest matí amb restriccions per als camions de més de 19 tones i l'obligació de circular amb equipaments

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El temporal de vent va obligar a tancar ahir les pistes d’esquí de Pas de la Casa, del Tarter i d’Arinsal; aquesta última sumava una altra jornada sense poder obrir portes. A primera hora del matí els telecadires d’Ordino Arcalís no funcionaven i només estava oberta la meitat esquerra de l’estació. Una situació similar es va viure a la resta de sectors de Grandvalira amb l’obertura de les cotes més baixes durant tot el dia.

Des de Grandvalira van destacar que es tractava de mesures preventives per “les condicions de seguretat i el fort vent” a pistes, amb temperatures que van oscil·lar entre els 6 i els 14 graus negatius i ràfegues de vent de 60 per hora a la zona, fent que només estiguessin operatius 57 dels 210 quilòmetres esquiables.

Per la seva banda, el director general de Pal Arinsal, Josep Martisella, va destacar que aquesta és una temporada “tècnicament complexa amb períodes de vent i acumulació de neu. Hem hagut d'activar el pla de desencadenament d’allaus vint-i-tres vegades”, va subratllar.

Dimarts al vespre es va tancar l’accés al Pas de la Casa des de França per la manca de visibilitat causada pel torb. Al llarg del matí d’ahir es van provocar diverses allaus per sobre de l’Hospitalet amb l’objectiu de trencar les plaques de neu ventada pròpies d’aquest tipus de temporal. A Andor­ra el Govern també va restringir l’accés a la Coma de Ransol o a la carretera de Montaup, a Canillo, a causa del fort vent.

Tot i això, la jornada es va desenvolupar sense cap incident greu i els bombers només van haver de fer alguna sortida puntual per evitar la caiguda de tanques.

El fort vent obliga a tancar Arinsal, el Pas i el Tarter

tracking