treball

El sector privat creu que els funcionaris tenen “més drets”

El sector privat creu que els funcionaris tenen “més drets”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de funcionaris de dijous i divendres va ser una de les més multitudinàries de la història del Principat, però tot i això el sector privat creu que els treballadors del sector públic tenen “més drets”. L’Elisenda Muntaner, empresària hotelera, va explicar en declaracions al Diari que considera que en un país on un dels principis bàsics de la Carta Magna és el d’igualtat, “aquest criteri s’hauria d’aplicar a tots els ciutadans”. L’empresària va expressar que no és “igualitari” que els treballadors del sector privat “mantinguin els beneficis del sector públic”, ja que, segons Muntaner, “si reclamen més pagues, jubilació anticipada i gratuïtat del menjador escolar per als fills” el sector privat també hi hauria de tenir dret, ja que “paguem els mateixos impostos”.

D’altra banda, el president de la PIME, Marc Aleix, es va expressar en aquest mateix sentit, refermant, com ha fet en altres ocasions, que els empleats del sector privat “no tenen les mateixes condicions” que els treballadors del sector públic. Preguntat per com havia viscut els dies de vaga, Aleix va expressar que no es trobava al país.

Trobar consens

El president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, va manifestar que des de la UHA no es posicionen en cap sentit. Ara, però, va explicar que “hi ha coses que no m’han agradat” en el sentit que “la situació que s’ha de generar perquè un treballador faci vaga és preocupant”. Segons el president de la UHA, cal tenir en compte que durant les jornades de vaga “el país perd diners” i per aquest motiu és necessari que tots els implicats col·laborin per “buscar consens”. Finalment, va subratllar que és un “fracàs” per a totes les parts implicades que “s’hagi arribat a una situació com la que hem viscut dijous i divendres”, i va destacar que “espera” que ambdues parts trobin una solució.

tracking