animals

Laika denuncia a la policia la mort violenta d'un gat a Encamp

Laika denuncia a la policia la mort violenta d'un gat a Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Laika, Josep Mas, va explicar ahir que han interposat una denúncia davant la policia després d’haver tingut accés a l’informe veterinari que posa de manifest que la mort d’un gat de carrer a Encamp va tenir relació amb l’impacte d’un perdigó. Segons va explicar Mas, el projectil va afectar la medul·la espinal de l’animal de manera que el va deixar “completament invàlid” i va obligar a sacrificar-lo.

Mas va explicar que va ser un voluntari de l’entitat qui va trobar el gat malferit el 20 de febrer passat. Va ser al carrer de l’Arena encampadà, davant de l’edifici de l’antic telecabina. Han interposat ara la denúncia, va explicitar, perquè és quan han tingut l’informe de la clínica veterinària on l’animal va ser atès. L’entitat, va assenyalar Mas, també ha volgut denunciar els fets públicament amb l’objectiu que les persones que passen per aquella zona o que hi viuen tinguin cura. El president de l’entitat animalista va indicar que “per la trajectòria del perdigó” una de les possibilitats és que el tret s’hagués disparat des d’una certa alçada, i per tant des d’un edifici i no a peu de carrer. Mas va recordar que amb la nova legislació de protecció animal qui cometi un acte d’aquesta mena s’enfronta també a una pena de presó.

Primeres detencions

Arran de la modificació legislativa per la qual les agressions a animals són tipificades com a delictes, ja s’han produït dues detencions. La primera el juliol passat després que testimonis denunciessin l’amo d’un gos en presenciar com l’agredia al car­rer, a l’avinguda Enclar de la capital, i Laika es va afegir a la causa amb una querella. A principis de desembre es va detenir un jove a Sant Julià perquè també testimonis, entre els quals agents de policia, el van veure propinant cops a la seva gossa.

tracking