Societat

L'empresa dels buguis desmenteix les queixes dels veïns

El responsable afirma que la seva activitat no genera cap tipus de molèsties als residents

L'empresa dels buguis desmenteix les queixes dels veïns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Polèmica al nucli residencial Bordes d’Envalira, situat a la parròquia de Canillo, pel pas de motos de neu i buguis davant dels habitatges. Carles Canyelles, un dels veïns, va denunciar divendres la queixa generalitzada per les molèsties que aquests vehicles de neu provoquen als residents. Ahir, però, el responsable de l’única empresa de buguis que circula per la zona, Jaume Molas, va explicar al Diari que els seus buguis, en té dos a l’hivern i deu a l’estiu, no fan soroll i va assegurar no haver rebut mai cap queixa dels veïns per l’activitat que duu a terme a través de Buguis Andor­ra. “Cap veí s’ha queixat mai dels meus buguis, són nous, no fan cap soroll”, va afirmar el responsable de l’empresa.

Precisament, en aquesta línia diversos residents de la zona van expressar que els buguis i les motos no generen problemes, tot desmentint la versió de Canyelles. Joan Armengol, veí de les Bordes, va apuntar que “hi ha bon ambient amb els motoristes”, al mateix temps que va explicar que “de tant en tant hi ha particulars amb motos, però mai he vist excursions massives, ni de nit”. En aquest mateix sentit, un altre resident, Alejandro Angeli, va destacar no tenir constància de les molèsties: “mai he vist sortides de motos tan nombroses com diuen i porto vivint aquí vuit anys”. Una idea que va remarcar Mercedes Diego, també veïna de la zona, en afirmar que “motos de neu sempre n’hi ha hagut, ve gent de tot el país, però no molesten, ni molesta el seu soroll”.

Per contra, Carles Canyelles va voler insistir en la seva denúncia i va exposar que no és l’únic veí que es queixa del pas d’aquests vehicles de neu a prop dels habitatges de Bordes d’Envalira. De fet, Canyelles va exemplificar “el problema” tot afirmant que “avui mateix [dissabte] a la tarda estan començant a arribar motos de neu per sortir juntes”. “Just davant del portal de casa, a molt pocs metres, ja hi ha quatre motos aturades”, va assenyalar, i va afegir que no s’està “inventant res” perquè “és un problema real a aquesta zona residencial”.

De la seva banda, Jaume Molas va defensar la legalitat del seu negoci ja que segons va assegurar l’empresa compta amb tots els permisos per poder dur a terme aquesta activitat d’oci. De fet, Molas va assenyalar que recentment va passar per una inspecció de Govern i que els encarregats d’aquesta li van corroborar la legalitat de Buguis Andorra per poder operar sense cap tipus de problema. “Si estigués fent quelcom d’il·legal, Govern o el comú ja m’haurien cridat l’atenció”, va emfatitzar el responsable dels buguis, al mateix temps que va voler recalcar que té en regla el registre tributari de l’empresa i que paga els seus impostos al Principat.

REGULAR EL TRÀNSIT A LA MUNTANYA

El president de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma), Carles Iriarte, va explicar ahir al Diari que demanen la regulació de l’accés a les muntanyes del Principat per a qualsevol tipus de vehicle motoritzat. “Tot i que ja hi ha alguns comuns que en tenen, hauria d’existir una legislació nacional desenvolupada per Govern i així establir quines zones s’haurien de protegir”, va afirmar. En aquest sentit, Iriarte va assenyalar que, tenint en compte la idiosincràsia del país, “s’hauria de diferenciar entre ramaders, per exemple, i empreses amb fins especulatius”.

L'empresa dels buguis desmenteix les queixes dels veïns

tracking