política

El PS celebra que s'investiguin els possibles delictes del SAAS

Rosa Gili afirma que “se’ns ha donat la raó” i critica l’actitud de l’executiu

El PS celebra que s'investiguin els possibles delictes del SAAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS celebra que la fiscalia hagi derivat el cas de presumptes irregularitats del SAAS a la Batllia, que haurà d’investigar l’actuació de la direcció de l’ens entre els anys 2013 i 2015. La consellera general Rosa Gili es va mostrar satisfeta ahir pel fet que la “insistència” del PS denunciant el cas hagi donat resultats i va afirmar que “se’ns ha donat la raó”. D’aquesta manera, va dir en declaracions al Diari que “s’ha reconegut la nostra feina” en el sentit de denunciar que els fets anaven més enllà de les irregularitats administratives i hi havia indicis de delictes penals.

Amb tot, va apuntar que és “molt casual” que la notícia que la Batllia investigarà el cas arribi quan el PS ha anunciat la presentació d’una denúncia un any i mig després que el cas arribés a la fiscalia i no se’n sabés res més.

Gestió “pèssima” del Govern

Gili va carregar contra l’actitud del Govern i de DA davant de l’afer, que va titllar de “desencertada” perquè l’informe jurídic que va encomanar recollia només irregularitats administratives i “fins i tot algun conseller general ens va dir que el que dèiem eren difamacions”. A més, es va mostrar molt crítica amb la forma d’acomiadar l’ex-director financer del SAAS, Quirze Font, el qual es va indemnitzar amb 80.000 euros –ara en demana 250.000 més– quan segons Gili “hi havia arguments per intentar un acomiadament causal”.

Per tot plegat va afirmar que “la gestió sanitària del Govern ha estat pèssima a nivell econòmic” i va lamentar que l’executiu no volgués admetre que hi havia disfuncions a la sanitat. “Govern envia el cas a la fiscalia dient que pensaven que no hi havia cap problema”, va lamentar, apuntant a la “poca seriositat” del gabinet, el qual podia estar al cas de les irregularitats abans fins i tot que les recollís el Tribunal de Comptes. “Govern va anar tard perquè tenia la informació directa a través d’intervenció general i malgrat tot no fa res”, va deplorar, afegint que “hem hagut d’insistir moltíssim perquè hi hagués les primeres accions”, va sentenciar. Gili, a més, va recordar que el cas “va molt més enllà dels tres casos puntuals que va denunciar Govern” i va indicar que es tractava de tota una manera de funcionar.

Gili va assenyalar que respectaran la feina que faci la justícia però va assegurar que “la responsabilitat de DA [en l’afer] és clara” perquè el Govern “no va intervenir, no va escoltar”. “Que hàgim arribat a aquest punt és responsabilitat directa seva. Ens han fet arribar a aquesta gran disbauxa”, va manifestar la consellera, alhora que va fer palès “el fracàs polític sanitari de DA”.

tracking