funció Pública

No demanaran les 35 hores per al sector privat

Ubach recorda que caldria assolir els drets socials i laborals de la UE

No demanaran les 35 hores per al sector privat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats no demanen de moment les 35 hores setmanals al sector privat, per bé que el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, creu que la reclamació del funcionariat a Govern per la reforma de la Funció Pública pot obrir portes a la privada. Segons Ubach, els treballadors de les empreses privades “han de dir prou” i “s’han de pronunciar contra l’opressió social i laboral”.

Les 35 hores setmanals per al funcionariat és una de les peticions que fan els treballadors públics en la negociació amb l’executiu. Pendents de si finalment emprenen accions de vaga, tornen a reunir-se avui amb Govern a les onze del matí. “Demanem les 35 hores com una manera de recuperar les condicions laborals perdudes aquests anys”, diu.

Sobre el sector privat, Ubach recorda que “voldríem que als treballadors se’ls apliquessin els mateixos drets socials i laborals de la Unió Europea”, i ironitza: “Que s’aconseguissin dos dies a la setmana de festa ja seria per a xampany i galetes.” Ubach detalla que “hem presentat fins a 63 esmenes al Codi de relacions laborals, per exemple la tretzena paga, de les quals no se n’ha acceptat gairebé cap”.

Gabriel Ubach recorda que “qui impedeix avenços és el Govern del senyor Toni Martí”. Segons Ubach, tant funcionaris com empleats de la privada han d’estar contra una “Llei electoral” que afavoreix “la minoria” com passava “als cortijos andalusos”. Si un treballador “fa vuit hores no hauria d’haver de fer hores extra gratis”, denuncia.

No demanaran les 35 hores per al sector privat

tracking