El Punt de Trobada farà la marxa tingui permís o no

Les institucions no els donen resposta però es reuniran amb la policia per fer el pla de seguretat

El Punt de Trobada farà la marxa tingui permís o noP. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del Punt de Trobada tenen clar que el 14 de març faran la marxa que sortirà des del centre comercial lauredià i arribarà fins a la plaça del Poble d’Andorra la Vella, malgrat que encara no han rebut el permís per ocupar una via pública, ja que passaran per la CG-1. “Encara que no ens arribi aquest permís la farem igualment, ja que no existeix cap legislació que ens ho pugui impedir”, va dir la portaveu dels treballadors, Marta Llamas, que també hi va afegir que les diverses institucions amb què han parlat s’han passat la pilota sense donar-los una resposta concreta. “Vam tramitar la demanda al Govern i l’endemà ens van avisar que seria el ministeri d’Interior qui se n’encarregaria. Mentre esperàvem la resposta ens va trucar el cònsol menor de la capital, que de nou ens va enviar al ministeri d’Interior. Ningú ha estat capaç de dir-nos res, així que nosaltres seguim amb els preparatius”, va comentar. Finalment, Llamas va reconèixer que “oficialment no tenim l’autorització pertinent” però que és una acció que no preveu la legislació del país, “així que ni ens la poden prohibir ni tampoc autoritzar”.

Els que sí que s’han posat en contacte amb ells són els responsables de la policia i de Protecció Civil, que els van demanar una reunió que tindrà lloc dimecres vinent. L’objectiu és començar a parlar sobre les mesures de seguretat que s’hauran de preveure, ja que “si reunim tanta gent com creiem que serem, necessitarem un pla de seguretat perquè la marxa és llarga i no volem riscos”, va dir Llamas. Des de l’organització esperen reunir més de mil persones, encara que no descarten que puguin ser-ne més. “No ens volem tancar en una xifra perquè la veritat és que cada vegada rebem més suport. No tan sols de les nostres famílies i amics, sinó també de gent que contacta amb nosaltres a través les xarxes socials per dir-nos que ens vol acompanyar”. Llamas recorda que el 2016 ja van ser capaços de presentar 12.000 signatures per demanar una rotonda que els permeti sortir cap a qualsevol de les dues direccions i no com ara, que estan obligats a baixar gairebé fins a la frontera del riu Runer per canviar de sentit.

Tal com va explicar la portaveu dels treballadors, la marxa sortirà des del Punt de Trobada a les onze del matí i recorrerà el centre de Sant Julià per després agafar la carretera, entrar fins a Santa Coloma i acabar a la plaça del Poble de la capital, on llegiran un manifest. “És un document on reiterem les nostres demandes i l’entregarem l’endemà a Govern. El llegirem en els tres idiomes que més utilitzem al Punt de Trobada i esperem que vingui més gent a escoltar-nos”, va reivindicar.

La demanda de fer una rotonda és antiga, com va explicar Llamas, i la solució de l’autobús que ha posat el Govern no és suficient. Els treballadors argumenten que perden molt de temps abans no poden fer volta i que els caps de setmana ells mateixos ajuden a augmentar les retencions per sortir del país.

tracking