diplomàcia

La secretària general de la Francofonia arribarà al país dilluns

La secretària general de la Francofonia arribarà al país dilluns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general de la Francofonia, Michaëlle Jean, visitarà de manera oficial el Principat de dilluns a dimecres. Jean té previst reunir-se amb el cap de Govern el mateix dilluns i signar el Llibre d’Or. A més, es trobarà amb ministres de l’executiu i té previst oferir una roda de premsa conjunta amb Toni Martí.

Jean també serà rebuda per part dels cònsols d’Andorra la Vella a la plaça davant del comú i després pujaran al primer pis per signar el llibre de visites. La secretària general de la Francofonia serà rebuda pel síndic general, Vicenç Mateu, a Casa de la Vall, i pels consellers generals membres de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia. A més, el mateix dilluns participarà en la inauguració de l’exposició Llegir i escriure amb Anne Frank, que estarà ubicada al Consell General. L’exposició, que formarà part dels actes de celebració del Dia Internacional de la Francofonia, serà gratuïta i estarà oberta al públic. Està previst que es faci una conferència sobre l’obra de Frank a càr­rec de la professora Elda Gahete.

Jean també té previst visitar dimarts l’escola andorrana de primera ensenyança de Sant Julià de Lòria, acompanyada pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el cònsol major de la parròquia, Josep Vila. A Sant Julià, també hi visitarà la Universitat d’Andorra (Ud’A). Jean també es trobarà a Caldea amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, i el secretari d’Estat de la Diversificació Econòmica i Innovació, Josep Maria Missé i després visitarà el museu de Feda, on serà rebuda per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

Finalment, Jean serà rebuda dimecres pel cònsol major de la Massana, David Baró, a la Farga Rossell i també estarà acompa-nyada pel ministre de Salut. Carles Àlvarez, i amb el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, al camí saludable dels Drets de l’Home, a Llorts.

tracking