finances

Un alt càrrec del govern argentí va amagar un milió d'euros a BPA

Díaz Gilligan hauria tingut un compte a nom d’una empresa britànica de jugadors de futbol

Un alt càrrec del govern argentí va amagar un milió d'euros a BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sub-secretari general de la presidència d’Argentina, Valentín Díaz Gilligan, va amagar 980.000 euros en un compte de BPA, segons va informar ahir el diari El País. El rotatiu va assegurar que aquest alt càrrec del president argentí, Mauricio Macri, es va beneficiar del secret bancari del Principat per tenir-hi un compte a nom d’una societat. Segons la documentació a la qual va tenir accés el diari espanyol, Díaz Gilligan figurava al banc com a representant i accionista d’una empresa britànica d’intermediació de jugadors de futbol, Line Action.

El compte bancari es va obrir l’any 2012, quan Díaz Gilligan era assessor a l’ajuntament de Buenos Aires, i es va mantenir actiu fins al desembre del 2014, quan encara treballava al consistori. Díaz Gilligan va defensar que els diners no eren seus i que va ser accionista i director de Line Action per fer-li un favor a un amic seu. Fa quatre anys, va demanar que el traguessin de l’empresa perquè estava exposat a l’opinió pública i no ho considerava ètic.

El govern argentí va assegurar que Valentín Díaz Gilligan no té cap empresa offshore i el va defensar de les informacions que ho indicaven. “Ell no té cap empresa offshore ni res que s’hi assembli. Ha estat assessor de diverses empreses argentines i estrangeres al llarg de la seva vida”, va dir el secretari general de la presidència de l’Argentina, Fernando de Andreis. El representant de l’executiu argentí va afegir que “tot està a disposició” de la justícia i de l’oficina anticorrupció perquè dugui a terme “les investigacions necessàries”. De Andreis va dir que l’empresa representada per Díaz Gilligan “és una societat no offshore” que té tots els papers de manera cor­recta i que paga els impostos “corresponents”. De Andreis va afegir que l’executiu argentí està “tranquil” amb les explicacions de Díaz Gilligan.

tracking