Llengua

253 persones s'inscriuen als divuit cursos gratuïts de català de l'àrea de Llengua

253 persones s'inscriuen als divuit cursos gratuïts de català de l'àrea de Llengua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 253 persones s’han inscrit als divuit cursos gratuïts de català que des del 29 de gener passat ofereix l’àrea de Llengua Catalana del ministeri de Cultura, Joventut i Esports. D’aquesta manera, als nivells orals A1 i A2 s’hi han inscrit 158 persones, i als nivells escrits B1 i B2 s’han registrat 95 inscripcions.

En paral·lel als cursos, l’àrea de Llengua Catalana ofereix un mètode d’autoaprenentatge més flexible i ajustat a les necessitats de cada usuari que aquest mes de gener ha batut xifres rècord, segons fonts de Govern. En aquest sentit, gràcies a la posada en marxa del nou centre de català, situat a l’avinguda Esteve Albert d’Escaldes, en només vuit dies de funcionament s’ha assolit ja la mitjana diària de 21 persones ateses. A l’anterior ubicació, l’autoaprenentatge a la parròquia escaldenca havia obtingut una assistència d’onze persones diàries al novembre, i de cinc durant el mes de desembre.

D’altra banda, el 2 i 3 de febrer va tenir lloc la convocatòria d’hivern dels exàmens oficials de llengua catalana, a la qual van arribar a concórrer 211 candidats. Als nivells A1 i A2, els més alts, s’hi van presentar 22 persones; i als nivells B1, B2 i C1, fins a 189. La publicació dels resultats es preveu per al dijous 8 de març.

tracking