Partits

DA aposta perquè el salari mínim pugi als 1.200 euros

Els demòcrates es donen fins al març de temps per escollir cap de llista

DA aposta perquè el salari mínim pugi als 1.200 eurosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra aposta perquè el salari mínim –que ara és de 1.017 euros– arribi al 60% del salari mitjà la legislatura que ve, que és el que recomana el Consell d’Europa. Tenint en compte que el sou mitjà està situat en 2.009 euros, l’increment suposaria que el mínim pugés fins als 1.200. El secretari general de DA, Esteve Vidal, va explicar que aquesta serà una de les propostes que es treballaran durant aquest any en el marc de la preparació del programa electoral per a les generals.

Vidal va afirmar que és un “objectiu ambiciós” però va avançar que “ho abordarem dins del partit i segurament tindrem una posició clara i definida a les eleccions”. DA va celebrar ahir la primera reunió de la nova executiva, que va servir per fixar els objectius del 2018, entre els quals hi ha el desplegament de la llei de la Funció Pública, les lleis laborals o la reforma sanitària, segons va destacar el dirigent taronja.

Elecció del candidat

Vidal va assenyalar que el termini que s’ha donat el partit per proclamar el candidat als propers comicis és de tres mesos. Concretament esperen tenir cap de llista abans de final de març tot i que la comissió encarregada de valorar les diferents candidatures s’ha constituït però encara no s’ha reunit. El secretari general va remarcar que és un “període raonable” de temps. Serà una persona que generi “un consens intern important”, va dir, i malgrat que va evitar precisar quins noms hi ha sobre la taula va assegurar que són els que han anat sonant als mitjans, és a dir, els ministres de més pes dins del Govern, com Xavier Espot, Gilbert Saboya, Jordi Cinca o Sílvia Calvó, així com el síndic general, Vicenç Mateu, o l’actual president del grup parlamentari, Ladislau Baró.

Vidal va declinar pronunciar-se sobre quan es podrien celebrar les eleccions atès que és competència del cap de Govern, però va deixar clar treballen sobre la hipòtesi que la legislatura s’esgotarà tot i que “en pocs mesos podrem tenir candidat”.

tracking