Il·lesos quatre esquiadors de muntanya afectats per una allau prop de la frontera del Pas

Il·lesos quatre esquiadors de muntanya afectats per una allau prop de la frontera del PasGENDARMERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre practicants d’esquí de muntanya espanyols i que van iniciar dissabte al matí una sortida des d’Andorra, van resultar il·lesos després de veure’s afectats per una allau al pic Pedrós, al municipi de Porta, molt a prop de la frontera del Pas de la Casa. Segons van informar mitjans locals, cap al migdia un altre grup d’esquiadors de muntanya va presenciar l’allau i va avisar les autoritats en veure que havien quedat algunes persones atrapades sota la neu.

Etiquetes:

Malgrat que els excursionistes espanyols van poder alliberar-se ells mateixos de l’allau, efectius dels pilots d’alta muntanya i dels grups de muntanya de la gendarmeria de l’Arieja i dels Pirineus, agents de bombers de Porté-Puymorens i civils van iniciar un rastreig de la zona amb l’ajut de gossos i d’un helicòpter militar per assegurar-se que no hi havia més persones atrapades. Els esquiadors que es van veure afectats van indicar que al seu grup no hi havia cap persona desapareguda. Les tasques de recerca van finalitzar poques hores després, un cop es va descartar que hi hagués cap desaparegut.

L’allau al pic Pedrós va ser d’uns 300 metres de llargada i d’uns 100 d’amplada i va succeir en un dia en què el risc que passés un episodi com aquest era de quatre sobre cinc.

tracking