Eleccions al parlament

Junts per Catalunya s'endú la victòria a la Seu

La llista de Puigdemont suma 1.867 vots, mentre que ERC és segona i Ciutadans aconsegueix la tercera posició

Junts per Catalunya s'endú la victòria a la Seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Catalunya va ser ahir la llista més votada a la Seu d’Urgell, sumant 1.867 paperetes, el 28,01% dels vots. En segona posició va quedar Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb 1.677 vots i el suport del 25,16% de votants, mentre que Ciutadans va ser tercera força, amb 1.315 sufragis, el 19,73%. A l’Alt Urgell la tendència va ser la mateixa. La llista de Puigdemont hi va guanyar amb 4.011 vots i un percentatge del 34,27%, i ERC hi va tenir 3.073 vots, el 26,26%.

L’alcalde de la Seu i membre del PDeCAT, Albert Batalla, va explicar que “tant en l’àmbit local com comarcal estem satisfets de la resposta de la gent”, i va posar en valor la candidatura “com una proposta molt transversal” que “ha identificat molts urgellencs i alturgellencs”. Albert Batalla, que després de catorze anys no anava a les llistes com a diputat, va sub­ratllar que “com a afegitó” Junts per Catalunya competia a la Seu contra el cap de llista del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, i el número 4 d’ERC, Francesc Viaplana, tots dos portaveus dels seus partits al plenari de la ciutat.

“Estem satisfets i contents perquè entenem que la gent ha comprès molt bé que aquestes eleccions no anaven de programes electorals territorials ni sectorials, sinó de donar la resposta política al 155”, va dir Batalla.

Òscar Ordeig va mantenir ahir l’escó per Lleida que el PSC ja tenia en l’anterior mandat, però el partit va patir a la capital alturgellenca una davallada de vot respecte al 2015 en favor de Ciutadans. A la Seu, els socialistes van aconseguir 784 vots, l’11,76% dels sufragis, quan a les darreres eleccions al Parlament havien aplegat 829 vots, el 13,13%.

Albert Batalla va voler destacar sobretot ahir que “tant a la Seu com a la comarca, la suma de vots independentistes ha millorat respecte al 27 de setembre”. Per Batalla, “aquesta és una qüestió que també és important de poder subratllar i destacar”, i va considerar que és “per tot el que ha passat els darrers mesos”. La participació de la Seu va ser del 75,84% i a la comarca, del 77,51%.

Manca de llista Unitària

Pel que fa el conjunt de Catalu­nya, Albert Batalla va recordar que Ciutadans no hauria estat primera llista tant en vots com en escons si s’hagués fet una llista unitària de l’independentisme. “De totes aquestes coses n’hem d’aprendre i n’hem de prendre nota”, va sostenir. Albert Batalla va destacar sobretot “la majoria absoluta independentista que ens satisfà moltíssim”, i va parlar de Ciutadans com “un partit unionista, fins i tot un partit ler­rouxista i molt reaccionari”.

tracking