trànsit

L'hivern del 2020 serà el darrer amb el coll d'Ordino tancat a la circulació

L’àrea de Mobilitat preveu que ja s’hauran acabat les obres de millora de la seguretat

L'hivern del 2020 serà el darrer amb el coll d'Ordino tancat a la circulacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Mobilitat, el departament d’Ordenament Territorial del Govern i el comú d’Ordino van decidir a final del desembre del 2011 que un cop passades les festes de Nadal, al gener, es tancaria a la circulació el coll d’Ordino fins a la primavera, ja que les condicions de la carretera comportaven un problema per a la seguretat dels mateixos maquinistes del Servei de Conservació i Explotació de Carreteres del Govern (COEX), que la netejaven després de les nevades. Una mesura que ja s’havia adoptat en el passat i que a partir d’aquell any s’ha repetit tots els hiverns. Però si es compleixen les previsions de l’executiu, que va iniciar fa cinc anys un pla d’inversions a la car­retera amb l’objectiu final de no haver-la de tancar a l’hivern i convertir-la en una via segura, la temporada 2020-2021 tornarà a estar permès el pas pel coll d’Ordino en època de nevades.

Segons va recordar al Diari el director de l’àrea de Mobilitat i Pavimentació, Jaume Bonell, durant aquests anys s’han anat fent actuacions a la plataforma, als talussos i als drenatges, i s’han anat col·locant barreres de seguretat. “Cada any i a poc a poc es va fent inversió amb aquest objectiu, que sigui una via oberta de connexió entre la població de Canillo i la d’Ordino”, va indicar Bonell, que va augurar que “queda aquest hivern i dos més”.

El comú d’Ordino va tancar el 3 de novembre el coll i mantindrà el vet a la circulació a la carretera fins al maig de l’any que ve, davant el risc que suposa l’acumulació de gel i de neu durant els mesos d’hivern.

tracking