Alfons Clavera

“Els liberals d'Escaldes estem al costat de Gallardo”

Clavera veu Marc Magallón com un gran actiu que en un futur pot saltar a la política nacional

“Els liberals d'Escaldes estem al costat de Gallardo”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mateix dia que està pactada per sortir l’entrevista Jordi Gallardo anuncia la seva candidatura i porta l’actualitat, pensada més en clau escaldenca, cap a les primàries liberals.

Com veu la candidatura de Jordi Gallardo per a les primàries liberals?

Ens consta que Jordi Gallardo es presenta i ens consta que és l’única candidatura que s’ha presentat i hi donem ple suport des d’Escaldes. En el suposat cas que hi hagués hagut dues candidatures hauríem hagut d’escoltar quin era el discurs programàtic dels dos i decidir. Com només n’hi ha una, per part d’Escaldes estem al costat de Jordi Gallardo.

Un bon candidat?

A mi personalment em sembla un bon candidat, i a banda del ple suport del comitè té el meu personal. Penso que és un bon candidat per encapçalar la llista liberal.

S’havien plantejat un candidat propi?

En cap cas ens ho vam plantejar. Ara qualsevol a nivell personal podia haver-ho fet. Al cap i a la fi és una decisió personal de cadascú.

Està content de com ha evolucionat el comitè liberal escaldenc, creat una mica de cop i volta el 2015 per a les eleccions?

La fita que teníem en aquesta legislatura era consolidar-nos tant a nivell d’estructures com de funcionament. El segon repte era fer de corretja de transmissió entre el grup parlamentari liberal i els nostres militants. Si algun afiliat volia plantejar algun tema a nivell nacional nosaltres traslladem el neguit. Les dues fites, crec que s’han assolit.

La relació amb el partit a nivell global és positiva?

En no tenir un conseller general escaldenc estem molt centrats en política comunal. A vegades ve algun parlamentari a explicar-nos temes de política nacional, com ara la negociació amb la Unió Europea per l’acord d’associació.

És dur fer política d’oposició a la parròquia martinista per antonomàsia?

Té certa dificultat perquè els dar­rers resultats mostren la realitat. DA és molt fort a la parròquia. Nosaltres encara que partim d’uns 600 vots i ells gairebé el doble estem contents perquè el nostre és un projecte que és incipient i estem estructurats. Ara podem fer front a unes eleccions en molt millors condicions que les últimes par­roquials. Creiem en la feina que fem.

La teòrica retirada de Martí de la primera línia política el 2019 pot obrir un nou repartiment de pesos electorals a Escaldes?

Pot ser. Segurament hi haurà una continuïtat de la línia del comitè parroquial demòcrata, però el fet que hi hagi un canvi obligat de persones sempre planteja un nou escenari. A més, tampoc es poden presentar els dos cònsols. Potser l’hegemonia martinista [riu en pronunciar l’adjectiu] pot canviar.

Marc Magallón és un candidat de futur?

Totalment. Ara està enfocat en l’àmbit parroquial, però és versàtil. És un polític de llarg recor­regut encara que hagi començat tard la seva carrera política. És un actiu clau per a nosaltres, tant si vol seguir a nivell comunal com si en el futur vol saltar al nacional.

Serà el candidat parroquial el 2019?

Si ell vol. Té tot el suport del comitè. Estic convençut que farà molt millor resultat que en les últimes eleccions. La gent de la parròquia va coneixent la seva feina i penso que la valoren molt positivament.

tracking