El TS sentencia Capdevila a tres anys més de presó ferma

La fiscalia va demanar revocar l’internament condicional per reincidència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia ha convertit en fermes dues sentències condicionals de presó que amplien en tres anys les condemnes que actualment està complint l’andorrà Jordi Capdevila. El Tribunal de Corts, en dos judicis que es van celebrar al juliol, havia revocat part de les dues penes de presó condicional per fer-les fermes, però la fiscalia va presentar un recurs perquè considerava que el processat, que fa més de 25 anys que entra i surt de presons per delictes comuns, havia de complir a la Comella la totalitat dels anys d’internament dictats els anys 2014 i 2015.

Etiquetes:

Capdevila va ser condemnat l’octubre del 2014 a un any de presó condicional per un delicte major de lesions doloses que van requerir tractament mèdic posterior amb l’agreujant de reincidència. La condicionalitat estava qualificada a no tornar a delinquir en els següents quatre anys. El març del 2015 va ser condemnat, amb l’agreujant de reincidència, a dos anys de presó per un delicte major d’amenaces condicionals, per un delicte menor d’amenaces no condicionals i per dues contravencions penals de lesions doloses. No podia tornar a delinquir en quatre anys.

La fiscalia va demanar el març passat la revocació de la suspensió de les dues condemnes per multireincidència i Corts li va donar parcialment la raó convertint en ferms sis mesos de la primera i dotze de la segona.

En el recurs al Superior, la fiscalia va recordar que Capdevila acumula una vintena de condemnes per delictes majors i menors, que des del 2014 ha estat condemnat en tres ocasions a penes privatives de llibertat, que no hi ha elements objectius per acreditar la seva reinserció, que té dos processos oberts i que ha estat sancionat tres cops estant a presó.

EL GOVERN HAURÀ DE MOTIVAR L'ELECCIÓ DEL SERVEI DE VIGILÀNCIA

La sala administrativa del Tribunal Superior ha confirmat íntegrament una sentència de la Batllia dictada el 25 de juliol de l’any passat que obliga el Govern a “motivar adequadament” la selecció de l’empresa a la qual va adjudicar la prestació del servei de vigilància de l’edifici administratiu. La sala administrativa ho va dictar després que l’altra empresa que es va presentar al concurs interposés una demanda contra la resolució dictada per l’executiu el 3 de juny del 2015 per mitjà de la qual es va adjudicar el contracte per a la prestació del servei.

L’empresa va presentar la demanda en considerar que a la valoració de les ofertes presentades no es justificava la diferent puntuació atorgada res-pecte del plec de clàusules administratives i que la seva oferta era la més favorable perquè preveia un preu inferior. Demanaven ser ells els adjudicataris i una indemnització.

El Superior, després d’estudiar els recursos de Govern i empresa, els ha desestimat i ha confirmat la sentència.

tracking