política

El grup liberal vol saber el sou de ministres i secretaris d'Estat

El PS demanarà per l’augment d’agressions masclistes i per la Llei del sòl

El grup liberal vol saber el sou de ministres i secretaris d'EstatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal vol saber els sous de tots els ministres, secretaris d’Estat i directors dels ministeris. És una de les preguntes que ha registrat el conseller Ferran Costa, que demana conèixer el salari brut mensual global de l’octubre després de “la reorganització ministerial feta per Govern i per les intencions manifestades per l’executiu de contenir la despesa ministerial”. Costa també preguntarà, en la sessió de dijous, pel suport econòmic i logístic que rep la cursa Andorra Ultratrail i pel cost total dels estudis de viabilitat que ha encarregat el Govern des del 2011 sobre l’heliport nacional.

De la seva banda, el també parlamentari liberal Josep Majoral demanarà la valoració que fa l’executiu del primer any de funcionament de la planta de cogeneració de Soldeu. Finalment, Carles Naudi sol·licitarà conèixer totes les inversions descartades i en estudi d’Andorra Telecom, i també els resultats del servei d’emmagatzematge de dades al núvol d’Andorra Telecom.

Violència de gènere

El PS preguntarà a la sessió parlamentària de dijous pel posicionament i actuacions del Govern en contra de la violència masclista vist l’increment de casos que hi ha hagut el darrer any. En concret, busca que hi hagi un debat sobre com treballar per reduir les agressions. A més, demanarà si s’ha avançat en l’anàlisi de nous canvis en la Llei del sòl tal com s’ha anat plantejant des de l’inici de la legislatura.

Per altra banda, el conseller d’SDP, Víctor Naudi, ha presentat dues esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei de l’INAF contra l’augment de taxes que es recull. En concret, proposa suprimir el canvi que preveu incrementar el màxim de les taxes del 1.000% al 1.250%, ja que passarien de tenir un màxim de 10.000 i 4.000 euros a 100.000 i 50.000, un augment que diu que és “excessiu”. Així mateix, planteja reduir la taxa per a la sol·licitud d’autorització d’inici d’activitat d’una asseguradora o reasseguradora de 15.000 a 10.000 euros.

Reunions de LD'A a Amsterdam

Liberals es va reunir amb el partit liberal maltès al congrés dels liberals europeus que va finalitzar ahir a Amsterdam per conèixer el seu procés d’acostament a la UE. A més, també va mantenir una trobada amb el partit Iniciativa Liberal de Portugal, amb qui van acordar establir línies d’actuació conjuntes i en aquest sentit es van instar a concertar més reunions en el futur.

tracking