Medi ambient

Entra en vigor el reglament sobre les bosses de plàstic

Els comerços les hauran de cobrar a un preu mínim d’entre 10 i 15 cèntims

Entra en vigor el reglament sobre les bosses de plàsticFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou reglament per a la reducció del consum de les bosses de plàstic entra en vigor a partir d’avui i tots els establiments del país només podran distribuir les bosses permeses per aquesta regulació. A més, serà obligatori cobrar al client un preu de 10 cèntims per a les bosses amb més del 80% del material reciclat, com a mínim, i de 15 cèntims per aquelles les que tinguin menys del 80% del material reciclat, també com a preu mínim. Finalment, totes les bosses de plàstic que es distribueixin des d’ara hauran d’estar retolades amb un missatge de prevenció de residus i hauran d’incloure la informació sobre les seves micres, volum i percentatge de material reciclat.

L’objectiu del reglament és aconseguir la reducció de l’ús de les bosses de plàstic d’un sol ús. Així, s’intenta produir un canvi d’hàbits en els consumidors, que ja es va aconseguir amb l’anterior reglament, però que actualment es considera necessari reforçar, i per això una altra de les mesures que inclou és l’obligació que sigui el consumidor qui la demani sense que el venedor no les pugui oferir. Tampoc poden estar visibles i s’hauran de donar de forma limitada. Malgrat que el Govern va anunciar fa mesos aquesta mesura, permetrà que els establiments comercials de menors dimensions que disposin d’estocs de bosses de plàstic puguin continuar distribuint-les fins a final d’any però també a un preu mínim de 15 cèntims.

Aquesta acció coincideix amb la Setmana europea de la prevenció de residus, i és una més de les que el Govern està desenvolupant aquest any, com ara l’ampolla d’aigua reutilitzable.

tracking