treball

L'USdA avala el projecte de llei d'ocupació que farà el Govern

Gabriel Ubach creu que és “ambiciós” i accepta el règim sancionador

L'USdA avala el projecte de llei d'ocupació que farà el GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va reconèixer que l’avantprojecte de llei d’ocupació que prepara el Govern “és una reforma ambiciosa” i “un pas endavant” per millorar les condicions de les persones que busquen feina i les que reben la prestació per desocupació involuntària, encara que la situació general del país és millorable. “En general fem una valoració positiva d’aquesta reforma perquè fins ara el servei d’Ocupació tenia unes eines minses, però ara en tindrà més i permetrà treballar en els plans d’ocupació, hi incidirà més i ajudarà a millorar les relacions laborals de les persones amb discapacitat”, va apuntar.

Ubach també va acceptar el règim sancionador que preveu la reforma, tal com va anunciar dimarts el ministre Xavier Espot. “La gent ha d’apuntar-se als cursos i acabar-los, exactament igual que les empreses han de ser serioses amb els plans d’ocupació. Si alguna de les dues parts no compleix, entenc que hi hagi sancions”. Finalment, va explicar que havia fet una demanda al ministre sobre l’augment “de sous i pensions al país. És una necessitat imperiosa que té el país”.

Segons el secretari general de l’USdA, les condicions econòmiques de la població són precàries i en part és per “la congelació salarial que fa massa temps que dura”, i va comentar que caldria buscar el context de la sortida de la crisi perquè entén que molta gent encara pateix. “Sembla que sí que n’estem sortint però no tothom ho fa al mateix ritme i molta gent té encara dificultats per arribar a final de mes. Aquesta situació cal revertir-la.”

tracking