política

Els grups eliminen el contracte de baix rendiment per als discapacitats

Al·leguen que és contrari al conveni dels drets de les persones que tenen diversitat funcional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris han suprimit el contracte de baix rendiment que estava pensat per donar feina a les persones amb diversitat funcional. La comissió d’afers socials del Consell General va apostar per eliminar aquesta figura contractual durant el tràmit parlamentari del projecte de llei de mesures urgents per a l’aplicació del conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat. DA, el PS i la consellera independent Sílvia Bonet van presentar esmenes per suprimir la part de l’article de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat corresponent als contractes de baix rendiment pel fet de ser contraris al conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat.

D’altra banda, la comissió també va acceptar concretar la definició de “persona amb discapacitat” fixant-la a partir d’un grau de menyscabament del 33%. El conseller del PS Pere López va mostrar ahir la seva satisfacció per aquesta qüestió perquè “suposa un reforç de la seguretat jurídica per al col·lectiu” que els dona més garanties i permet determinar de manera més clara les persones que es poden acollir a la llei. Sobre el contracte de baix rendiment, però, va denunciar que el Govern va intentar mantenir “un contracte que permet pagar un salari més baix pel mateix nombre d’hores només pel fet de tenir una discapacitat”. “El Govern va fer anuncis a la premsa estrangera tot assegurant que s’eliminava i no era cert”, va reblar, celebrant que finalment al text final quedi suprimit.

De la seva banda, el conseller socialdemòcrata Gerard Alís va donar a conèixer en roda de premsa les reserves d’esmena que ha presentat el PS al projecte per tal que siguin debatudes al ple. Per una banda, proposen fer programes i plans educatius adaptats per tal de garantir la igualtat de condicions en l’accés als diferents programes d’ense­nyament del país. Per l’altra, demanen que els desplegaments legislatius i reglamentaris que contenen la llei es realitzin en un termini màxim de sis mesos i no d’un any. López va afirmar que els tres consellers “difícilment” podran donar suport a la llei perquè “arriba molt tard”.

tracking