El forfet escolar augmenta un 4%, fins als 104 euros

La subvenció del Govern es manté entre el 39% i el 50%, com l’any passat

Jordi Cinca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El forfet de l’esquí extraescolar s’incrementarà un 4% aquesta temporada i costarà un total de 104 euros, IGI inclòs. Les tarifes que va aprovar ahir el Govern responen al pacte al qual es va arribar amb Ski Andorra de “regular” els preus de venda després que l’any passat es congelessin. D’aquesta manera, el forfet universitari passarà a costar 186 euros, el d’acompanyant menor de 65 anys, 166 euros, i el de major de 65 anys, 53 euros.

No obstant això, les subvencions de Govern seguiran sent les mateixes de la temporada passada, del 39% al 50%, i no augmentaran. Així, l’encariment repercutirà tant en l’usuari com en l’administració. La venda dels forfets, que es fa a través del servei de Tràmits del Govern, dels comuns i d’Ski Andorra, començarà el 27 de novembre i acabarà el 31 de gener.

Un 30% més d’usuaris al SAD

Els usuaris del servei d’atenció domiciliària han augmentat un 30% des que els comuns en van traspassar la gestió al Govern, el juliol passat. En aquest temps s’hi han afegit 56 persones i en total se n’atenen 240 i, a més, s’han afegit més hores d’atenció setmanals. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va afirmar que “si el servei continua creixent com ara i si podem acomplir els objectius” –l’executiu aspira arribar al 3,5% de la població de més de 65 anys– es contractaran més treballadors. De fet, va recordar que el pressupost ja recull un increment de la dotació a Afers Socials.

El Govern va aprovar ahir el reglament que regula el SAD i que homogeneïtza el servei per tal que sigui el mateix a totes les par­ròquies. En aquest sentit, la normativa estableix com s’ha de prestar el servei i fixa els criteris a seguir per determinar les necessitats de cada cas. Per això es crea una unitat de valoració de les necessitats a domicili i una de gestió i seguiment.

Cinca es va congratular ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres dels resultats de l’informe del Moneyval que, segons ell, “recull l’avenç molt significatiu que ha fet Andora” en matèria de transparència. A més, va indicar que tant la UIFand, com la policia i la Batllia “s’aniran dotant de més recursos” tant en nombre d’efectius com de formació i mitjans tècnics.

tracking