política

Els demòcrates avalen el gest de Toni Martí cap a Unió Laurediana

El partit manifesta la voluntat d’“entendre’s” i ser “receptiu” amb qui tingui “tarannà constructiu”

Els demòcrates avalen el gest de Toni Martí cap a Unió LauredianaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DA avala la decisió del cap de Govern d’establir aliances i teixir acords d’estabilitat amb el sector de Liberals liderat per Josep Pintat. Els demòcrates coincideixen amb Toni Martí a l’hora de constatar els gestos de Pintat en favor de grans reformes de la legislatura i en aquest sentit veuen bé la proposta d’iniciar un acostament a la secció d’UL.

El secretari d’organització dels demòcrates, Esteve Vidal, va assegurar que “els últims esdeveniments mostren el sentit d’Estat que té el senyor Pintat”, que juntament amb el conseller Joan Carles Camp va cedir el seu vot perquè es poguessin aprovar les lleis de competències i transferències, i van obrir una via de diàleg sobre l’acord d’associació proposant ser observadors actius. “Nosaltres tenim vocació d’entendre’ns amb totes les formacions que tinguin un tarannà constructiu” i per tant “amb totes aquelles formacions que vulguin construir hem de ser receptius”.

Vidal va deixar clar, però, que aquesta aproximació a una part de Liberals d’Andorra no s’ha de llegir en termes electorals, sinó polítics. “És evident que DA es presentarà en solitari”, va dir, recalcant que del que es tracta és “d’entendre’ns sobre les grans coses amb gent d’altres partits”. “Que després això pot derivar en qualsevol tipus de pacte posterior no ho sé”, va concloure. El polític escaldenc va afirmar que la idea del cap de Govern és “lògica i legítima”, però va dir que “va més enllà de la lògica política, va en sentit de país”.

“Les grans reformes i els grans projectes que té el país, com més gent hi participi, millor”, va manifestar, tot afegint que “l’obligació d’un polític és buscar consensos amb totes les altres forces i no únicament amb una, sinó amb totes”. Vidal va defensar la necessitat que “projectes importants com l’acord d’associació els hem de treballar amb el màxim de formacions possibles”.

Davant les declaracions de Martí que per primera vegada va manifestar públicament que es planteja avançar les eleccions generals, Vidal va manifestar que de moment “tots els escenaris estan oberts i encara no se sap quan seran les eleccions”. A més, a parer del dirigent demòcrata, serà el calendari de les reformes ara sobre la taula que Martí acabarà decantant-se o no per l’avançament dels comicis. “Depèn molt de com avanci la feina en l’àmbit legislatiu i de Govern”, va dir, tot afirmant que “l’acabament d’algun projecte serà clau per saber quina serà la millor data”. “És cert que poden ser tant a final del 2018 com al 2019, però ho ha deixat obert”, va assenyalar.

En aquest sentit, va apuntar que els demòcrates treballen sobre la hipòtesi que les eleccions seran “a principi del 2019 o a la fi del 2018”. Amb tot, va revelar que la comissió encarregada de posar en marxa la maquinària electoral encara no ha començat a treballar, però va assegurar que “si el calendari electoral s’avança una mica no ens hauria de suposar cap trasbals” a l’hora de confeccionar les llistes. Vidal va remarcar que prioritzaran l’elecció d’un candidat de consens, però va reconèixer que “si no hi ha consens efectivament podria haver-hi una elecció al congrés”.

tracking