Entitats

Els creadors de l'associació d'afectats pels talls entregaran els estatuts dilluns

Demanaran ser reconeguts internacionalment per poder presentar queixes a Espanya

Els creadors de l'associació d'afectats pels talls entregaran els estatuts dillunsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els impulsors de la futura associació d’afectats pels talls a la car­retera N-145 entregaran dilluns els estatuts de l’entitat al Govern. El futur president de la plataforma, Balbino Mora, explica que lliuraran la documentació, en què s’inclouran els objectius de l’associació, els càr­recs que hi haurà i el nom. La voluntat és que s’anomeni Associació per la defensa dels drets i interessos del ciutadà andorrà. Ara bé, serà el Govern qui haurà de donar-hi llum verd.

Una part dels futurs membres es van reunir dijous passat a la nit i van acordar tirar endavant el projecte. L’associació també comptarà amb una vicepresidència, una secretaria, un vocal i un tresorer. De moment, no se sap quanta gent s’hi podria adherir, tot i que Balbino Mora està convençut que s’hi afegiran “centenars de persones”.

Un dels objectius serà facilitar la gestió de les reclamacions de particulars contra els talls a la car­retera N-145, que impedeixen l’entrada i sortida del Principat. També es preveu que a mesura que duguin a terme la seva activitat prevegin altres finalitats relacionades amb la defensa dels drets dels ciutadans andorrans. “Hem de fer que els actes que contravenen la llei i ens perjudiquen indirectament a nosaltres no quedin impunes”, va manifestar Mora. El futur president de la plataforma va explicar que “moltíssima gent voldria fer reclamacions” perquè no va poder circular i que gràcies a l’associació es podran fer les gestions. A més, l’associació també demanarà que se la reconegui en l’àmbit internacional per tal de poder gestionar i fer les reclamacions que consideri oportunes davant de les institucions espanyoles. La creació de l’associació d’afectats es farà efectiva després de la presentació de diverses denúncies a la guàrdia civil contra els organitzadors del tall a l’N-145 de dimecres passat pels danys causats i contra membres dels mossos d’esquadra per la seva passivitat i per no actuar.

tracking