diplomàcia

Ubach explica al Vaticà l'estat del corredor humanitari

La ministra d’Exteriors es va reunir amb el secretari per a les Relacions amb els Estats

Ubach explica al Vaticà l'estat del corredor humanitariARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va reunir ahir amb l’arquebisbe i secretari per a les Relacions amb els Estats, Monsenyor Paul Richard Gallagher, al Vaticà. La reunió, a la qual també va assistir l’ambaixador d’Andor­ra prop de la Santa Seu, Jaume Serra, va servir per explicar la situació política, econòmica i social que viu el país, així com els projectes de futur, al secretari del Vaticà per a les Relacions amb els Estats.

La ministra també va informar Gallagher sobre l’estat actual de les negociacions per l’acord d’associació amb la Unió Europea i també de la candidatura andor­rana per acollir la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern del 2020, que suposa un gran repte per al país, i que ja té el suport d’Espanya.

Entre altres qüestions, la ministra va exposar el projecte de llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries que es troba, actualment, en tràmit parlamentari i l’avançament de les negociacions del Protocol d’entesa entre el Govern del Principat d’Andorra i la Comunitat de Sant Egidi per a la realització d’un cor­redor humanitari, que és la fórmula amb la qual l’executiu pretén fer arribar la vintena de refugiats que es va comprometre a acollir a l’inici d’aquesta crisi humanitària.

La d’ahir va ser la primera visita que realitza la ministra d’Afers Exteriors al Vaticà, després que es trobés amb Monsenyor Gallagher a Nova York el passat mes de setembre, durant l’Assemblea General de les Nacions Unides.

tracking