documents

El passaport andorrà és el 47è més poderós de tot el planeta

Amb el document es pot entrar a 139 països, dos més que l’any passat, sense necessitar visat

El passaport andorrà és el 47è més poderós de tot el planetzaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passaport andorrà és el 47è més poderós del món, segons la classificació que va actualitzar el 24 d’octubre passat Arton Capital Passport Index, la pàgina web de referència mundial pel que fa a la capacitat de moviments que donen aquests documents. La pàgina analitza els passaports de 199 països: 193 reconeguts per les Nacions Unides i sis territoris (Taiwan, Macau, Hong Kong, Kosovo, Palestina i el Vaticà). Amb el passaport andorrà, segons aquesta classificació, es pot viatjar a 139 estats sense necessitat de visat. Dins del concepte de no necessitar visat entren països com els Estats Units d’Amèrica, on cal omplir un formulari a través del lloc web, o d’altres que et fan el visat en el mateix moment d’entrar al seu territori. El Principat ha guanyat dos països respecte a la classificació realitzada l’any passat, quan eren 137 els estats que no demanaven visat als ciutadans andorrans. Fa dos anys, eren 138 els països on no calia viatjar amb visat.

La classificació agrupa els estats de major a menor nombre de països amb el qual un passaport pot viatjar sense visat. Al primer grup hi ha Singapur, país que segons el rànquing té el passaport més poderós del món. Són 159 els estats que no exigeixen visat als seus ciutadans. Andorra està, en solitari, al grup 18. Per davant té San Marino (no necessita visat en 140 països) i per darrere Israel (137). L’any passat, el Principat també estava al grup 18 i fa dos exercicis es trobava al 20.

A dia d’avui el país amb el passaport més feble és l’Afganistan. Els ciutadans d’aquell país només poden viatjar sense necessitat de visat a 22 estats en total. A la part baixa de la llista estan Somàlia (34), Síria (29), el Pakistan (26) i l’Iraq. A la part alta i per darrere de Singapur es troben Alema­nya (158), Suècia (157), Corea del Sud (157) i amb 156 Dinamarca, Espanya, Finlàndia, Itàlia, França, Noruega, el Japó i la Gran Breta­nya

tracking