Consell de ministres

150.000 euros més per a vehicles elèctrics

La primera convocatòria del pla Engega ha atorgat 166 ajuts per a la compra d’automòbils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha obert una segona convocatòria del programa d’ajuts per a la compra de vehicles elèctrics per un valor de 150.000 euros, després que fa unes setmanes s’esgotés la primera partida de 850.000 euros que es va pressupostar i que estava previst que s’allargués fins al 15 de novembre. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va anunciar ahir la nova dotació que s’ha aprovat coincidint amb l’inici de la Fira d’Andorra la Vella, on s’exposen i venen aquest tipus d’automòbils. Cinca va detallar que la primera convocatòria ha permès atorgar 166 ajuts que han finançat la compra de 130 turismes, 20 furgonetes i 16 motocicletes.

Un 5% del total de cotxes

El ministre va remarcar que un 4,83% d’automòbils del Principat són elèctrics i va assenyalar que tot i estar “a l’inici de la penetració del vehicle elèctric [el programa es va iniciar l’any passat] és un percentatge molt alt”, sobretot si es compara amb els països de l’entorn. De fet, el programa ha permès situar Andorra en el quart lloc del rànquing europeu de noves matriculacions de cotxes el cent per cent elèctrics i híbrids, tant endollables com no endollables, només per darrere en nombres relatius de Noruega, Islàndia i Holanda. En aquest sentit, el portaveu de l’executiu va parlar de “posició privilegiada” i de “país capdavanter” en la promoció de cotxes ecològics.

A més, va refermar que el pla Engega s’anirà renovant. “L’aposta i el convenciment del Govern és que aquestes accions perdurin fins que el parc automobilístic es vagi renovant cap a aquesta tecnologia”. Cinca va apuntar que la fira del cap de setmana és “un moment significatiu per al mercat de venda de vehicles elèctrics” i va subratllar “el pes significatiu” que hi té l’oferta.

PROVES PER ALS MAJORS DE 25 ANYS

El Govern ha fet “el primer pas” perquè els més grans de 25 anys que obtinguin la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior puguin estudiar també en centres d’altres estats. Actualment aquesta prova només permet accedir als estudis que es duen a terme al Principat, però segons va explicar Cinca el reglament que va aprovar ahir l’executiu “ha de permetre anar a negociar convenis amb altres països”. Per altra banda, el Govern va licitar l’enderroc i retirada dels barracons de Canillo. “Ja podem passar pàgina i dir que aquests prefabricats són història”, va manifestar el ministre portaveu.

150.000 euros més per a vehicles elèctrics

tracking