Associacions

Els padrins reivindiquen que el tercer pagador sigui per a tothom

El ministre Xavier Espot no comparteix la universalitat d’aquesta mesura

Els padrins reivindiquen que el tercer pagador sigui per a tothomANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 15a assemblea general de la Federació d’Associacions de la Gent Gran, celebrada ahir a la tarda al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, va servir per posar sobre la taula les reivindicacions i les queixes que tenen els padrins. Una d’aquestes és la necessitat d’implementar que tota la societat pugui tenir accés directe al 100% de les prestacions sanitàries, sense haver d’avançar cap percentatge econòmic. “Ja fa massa temps que aquesta situació perdura i que el tercer pagador no està habilitat per a tot­hom”, va apuntar el president de la Federació, Simó Duró. En aquest sentit, va apuntar que totes les persones que percebin una pensió de solidaritat per a la gent gran puguin tenir accés directe al tercer pagador “és un primer pas molt tímid, però ja estem més contents”.

Precisament aquesta mesura va ser un dels punts que el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va ressaltar durant el seu discurs, però va dir que l’executiu no comparteix aquesta reivindicació d’universalitat perquè “hi ha persones grans que tenen molt capital i patrimoni, i un cafè per a tot­hom no seria la millor solució”.

Després de la celebració de l’assemblea, Simó Duró va voler denunciar davant de la premsa que ell, personalment, ha patit possibles irregularitats amb dues pòlisses d’assegurances de jubilació que té amb dos bancs. Una situació que també ha estat patida per sis persones més, que haurien fet arribar la queixa a la Federació d’Associacions de la Gent Gran. En aquest sentit, Duró va indicar que estan estudiant la possibilitat de portar el cas a la instància judicial pertinent.

tracking