justícia

Denúncia d'Apapma perquè s'investigui si hi va haver delicte al forn

L’associació ecologista considera que el sobrecost de les obres de construcció de la planta va ser il·legal

Denúncia d'Apapma perquè s'investigui si hi va haver delicte al fornARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma), Carles Iriarte, va presentar ahir una denúncia a la Batllia amb l’objectiu que la justícia investigui si hi va haver delicte en el sobrecost de 22 milions d’euros en la construcció del forn incinerador de la Comella. La denúncia, segons va explicar Iriarte en declaracions al Diari, s’ha presentat contra persona desconeguda. Els ecologistes sospiten que en el procés d’adjudicació i construcció de l’obra del centre de tractament de residus s’haurien comès fins a tres delictes: falsedat documental, prevaricació i tràfic d’influències. Apapma ha arribat a aquesta conclusió després que l’equip jurídic que els representa hagi estudiat l’informe de l’auditoria que va realitzar KPMG l’any 2010 i que el Govern va fer arribar a l’entitat ecologista el desembre de l’any passat.

L’informe sobre el sobrecost del forn incinerador estableix que els governs liberals de Marc Forné i Albert Pintat no van efectuar les tasques de control per aturar el sobrecost que s’estava produint en la construcció i que finalment va ser de més de 22 milions d’euros. El forn havia de costar 46,9 milions i finalment va arribar als 69,3 amb una desviació final de 22.399.919 euros.

La desviació va significar que Ctrasa va demanar al Govern liberal que se li augmentés el preu a cobrar. De l’increment de 22 milions que reclamava la societat l’executiu va acceptar pagar-ne sis. L’informe també revela que el Govern liberal, que va obligar FEDA a comprar les accions del forn, és culpable d’haver fet un sobrepagament d’uns títols que valien molt menys.

tracking