Els apartaments volen temps per adaptar-se a la classificació

El sector defensa que es necessitaran terminis flexibles i també “ajudes”

Els apartaments volen temps per adaptar-se a la classificacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com la Unió Hotelera i Autèntics Hotels d’Andorra, l’associació que agrupa els apartaments moblats per a vacances demana al Govern que li doni temps per adaptar-se als nous requisits de classificació. L’entitat va formular aquesta demanda en les aportacions que va fer al reglament de classificació que li va fer arribar l’executiu a l’estiu perquè, tal com va manifestar la seva presidenta, Valerie Lackner, “canviar cadires o matalassos no és tan complicat però hi ha d’altres inversions que no les fas en un dia o dos”. El sector és conscient que “tots haurem de fer inversions”, però remarca que “per a alguns seran petites, per a d’altres mitjanes i per a uns altres grans”, i que depenent del que s’hagi de fer per adaptar-se a les noves condicions de la normativa si és que es vol mantenir la categoria es necessitarà un marge de temps més gran i “també ajudes”, va manifestar.

Etiquetes:

L’entitat no ha tingut encara contesta del Govern sobre les seves aportacions al reglament i Lackner assenyala que és l’únic que han vist a hores d’ara. El sector és un dels que més canvis experimentaran un cop comencin a aprovar-se i entrin en vigor els reglaments que desenvoluparan el que la nova Llei d’allotjaments en vigor des de l’estiu especifica sobre els que passen a anomenar-se habitatges d’ús turístic. Per això una de les qüestions que també van demanar al seu dia, va indicar Lackner, és que almenys se’ls doni un any per complir els “tràmits administratius” que preveu la nova normativa. Per exemple, que malgrat que estiguin gestionades per empreses hi ha de constar el nom dels propietaris de les unitats immobiliàries dedicades al lloguer turístic. Lackner va indicar que hi ha propietaris estrangers “que potser només venen un cop l’any” i, a més, també s’han de convocar assemblees de propietaris a les comunitats de veïns que normalment també se celebren una vegada l’any. “Per això vam demanar almenys un any” per a l’adaptació, va indicar Lackner.

La previsió del Govern és aprovar els primers reglaments a la tardor. Seran una vintena els que desplegaran la nova llei.

tracking