justícia

Els fiscals peruans demanaran a Alberca informació d'Odebrecht

El fiscal general, que demà renovarà el càrrec, va a Lima a una convenció

Els fiscals peruans demanaran a Alberca informació d'OdebrechtFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal general, Alfons Alberca, viatjarà la setmana que va al Perú on a partir del dilluns 2 d’octubre i fins dimecres 4 participarà en la Convenció de Fiscals i Procuradors Generals que reunirà a Lima representants d’una vintena de ministeris públics de països d’Amèrica i Europa per elaborar estratègies de treball conjunt. Segons informava ahir la premsa peruana, els fiscals d’aquest país aprofitaran l’estada d’Alberca a Lima per agilitzar l’entrega d’informació i poder conèixer qualsevol altre detall que considerin que pot ser clau en les investigacions que estan realitzant i en les quals Andorra estaria d’alguna manera vinculada.

Concretament, els mitjans de comunicació peruans assenyalen que la visita d’Alberca serà important per als fiscals que estan investigant el cas Lava Jato. Un assumpte vinculat a l’empresa Odebrecht que presumptament hauria utilitzat Banca Privada d’Andorra (BPA) per fer diversos pagaments a funcionaris peruans per accedir a obres públiques. La fiscalia peruana defensa que a BPA es van dipositar els suborns pels trams 1 i 2 de la línia 1 del metro de Lima.

També s’haurien realitzat pagaments a altres ex-funcionaris peruans, com ara al vicepresident de Petroperú, Miguel Atala, i l’àrbitre legal, Horacio Cánepa. En aquest cas, la fiscalia del Perú ja ha sol·licitat la cooperació internacional d’Andorra per conèixer la història d’aquest compte i saber els titulars i el destí final dels fons.

La convenció en la qual participarà Alberca té com a objectiu intercanviar experiències i generar mecanismes d’assistència de cooperació judicial internacional entre les fiscalies de tot el món, que permetin una lluita eficaç enfront del crim organitzat, la corrupció i el rentat d’actius.

Possessió del càrrec

Abans del viatge a Perú, Alfons Alberca prendrà possessió del càr­rec de fiscal general un cop el Govern, com va avançar dilluns el Diari, ha decidit que sigui reelegit. L’acte es realitzarà demà a la Batllia i significarà la renovació d’Alberca, escollit el 2011, per sis anys més. És a dir, fins al 2024.

tracking