turisme

La Unió Hotelera preveu un 65% d'estades fins dilluns

Ara assegura que les festes de la Mercè a Barcelona han fet créixer l’ocupació

La Unió Hotelera preveu un 65% d'estades fins dillunsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont generat per les festes de la Mercè a Barcelona ha fet que l’ocupació hotelera hagi pujat en un cap de setmana que ja s’acosta “a la temporada baixa prèvia a l’hivern”, va dir Manel Ara, President de la Unió Hotelera (UH). Per Ara, aquests tres dies de festa, “s’han notat en les reserves i el fet que dilluns sigui festiu a Barcelona ens ha permès guanyar un dia que si no tindríem perdut. És un dia atípic, però benvingut sigui”. El president de l’UH va xifrar les reserves hoteleres en un 65% de mitjana al país, una dada similar a la del cap de setmana anterior però “tenint en compte que aquest tenim un dia més, i això és molt bo”, va dir. Per parròquies, les més demandades han estat les de la vall central, Encamp i Canillo, mentre que a Ordino hi hauria un 40% de reserves, i a Sant Julià de Lòria i la Massana, serien les darreres en ocupació.

A aquestes altures de temporada, el turisme comença a baixar i ponts com aquest “ens salven una mica els dies fluixos d’entre setmana”, comentava Ara, que també va explicar com cauen les reserves a partir de la segona meitat de mes. “És cert que durant el setembre, les reserves van caient, però a partir del dia 15 la baixada és més pronunciada”. Per això, ja té al cap tots els ponts que es produiran, entre Espanya i França, fins a l’inici de la temporada d’esquí. “El pròxim que tindrem serà el del 12 d’octubre, que cau en dijous. Això ens donarà segurament dos dies bons, a banda del cap de setmana”, deia el president de la UH, que ja anunciava que donarà “per perdut” el de l’1 de novembre perquè cau en dimecres.

La festivitat gal·la del dia de l’Armistici, l’11 de novembre, serà el moment en què el turisme francès prengui el relleu a l’espanyol, que tornarà pel pont de la Puríssima i la Constitució. “Aquest és el moment en què torna a començar la temporada alta. Al novembre, en canvi, tenim unes xifres similars a les de maig”, explicava.

La mitjana d’ocupació al setembre darrerament no ha superat el 50%, per això Ara celebrava “tenir tres dies com aquests que ens ajudaran una mica.”

tracking