funció pública

Jover defensa la remuneració per quinquennis

Subratlla que hi haurà una retribució més justa per valorar l’experiència dels funcionaris

Jover defensa la remuneració per quinquennisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eric Jover considera que l’experiència dels treballadors públics a l’administració s’ha de reconèixer amb una remuneració, però que s’ha de fer de manera més ajustada al sistema vigent. “L’experiència s’ha de valorar, però sobretot s’ha de valorar el que t’aporta aquesta experiència al teu lloc de treball per desenvolupar-lo d’una manera molt més bona”, afirma, per defensar el model que recull la reforma de la Llei de Funció Pública amb la substitució dels triennis per quinquennis. El ministre d’Educació, en declaracions a la ràdio del Diari, destaca que “potser el que hem de fer és treure una miqueta de pes a aquests triennis per poder tenir altres elements de dotació pressupostària per incentivar la bona feina que estan fent alguns dels nostres professionals”.

Respecte a la reacció dels sindicats de funcionaris per la proposta dels quinquennis, Jover assenyala que “qualsevol reforma que es faci genera soroll, malestar i en altres casos esperança, i el que hem de fer és explicar bé el model. No hi ha voluntat de retallada, sinó voluntat de tenir una dotació pressupostària per remunerar d’una manera diferent i de la manera més justa possible”. El titular d’Educació posa com a exemple que tothom té al voltant gent que porta molts anys desenvolupant una feina “i que realment l’experiència ha estat un valor molt positiu i el que s’ha anat trobant fa que la desenvolupi d’una manera excel·lent”, però exposa que també hi ha casos de gent que la desenvolupa “de manera molt similar a com ho feia al moment inicial, és a dir, que l’increment d’anys no ha vist que millorés la pràctica o la bona feina d’aquesta persona”. I argumenta que el Govern estima que remunerar aquests dos perfils de persones de la mateixa manera no és massa just”, i per això s’ha triat.

Eric Jover apunta que “si pactem anar cap als quinquennis al cos general de l’administració també es farà en el d’Educació”, i recalca que hi haurà una feina “complicada” a fer des del seu departament per “detallar el perfil del docent, descriure les competències, ser capaços d’avaluar-les i de quin nivell d’excel·lència s’estan desenvolupant per poder anar posicionant els professionals en diferents nivells”. I insisteix que els diners que s’estalviaran de pagar els triennis es destinaran a d’altres tipus de complements per reconèixer aquesta vàlua dels empleats públics mitjançant els indicadors que s’estableixen a la nova llei i que serviran per avaluar els funcionaris i abonar les retribucions suplementàries. El complement es podria equiparar a l’antic GAdA, tot i que Jover ressalta que “hem d’intentar no utilitzar aquest terme perquè porta mal record als funcionaris perquè era un model difícil d’aplicar”, i aprendre dels errors del passat i fer que el sistema que tinguem per avaluar sigui “sostenible en el temps i el que és molt important el màxim d’objectivable possible”.

tracking